En slarvig pedant.

2012-02-24

12:31:53


Dagen funkar.

Saker faller på plats. Jag har städat undan alla muggar och tidningar och askkoppar och tändare och torkat bort all cigarettaska som fanns vi datorn där jag sitter för det mesta.

En stökig lägenhet är inte min grej. Jag blir nervös, stissig av det. Jag är pedant, av naturen och för att må bra. Det räcker med allt stök i skallen. Dessutom, jag har ju aldrig någon som helst aning om vart jag har lagt mina nycklar, min mobil, min tändare, mina cigg, min snusdosa, senaste glödande cigaretten, jag tänder ofta två tre samtidigt, en i munnen, en i askkoppen bredvid mig och det ligger en i köket och ryker.

Rakt. Allt måste stå rakt, på sin plats.

Det är ingen ordning på mig. Jag vet, men en slarver är jag faktiskt inte. Det kan jag inte vara, var sin sak på sin plats. Annars tappar jag bort dem. Ligger duken snett måste jag lägga den på rätt sätt. Kaffekokaren får inte heller stå på något annat sätt än parallellt med väggen. Jag är en slarvig pedant.

Ärligt talat, det tar faktiskt på krafterna. Jag har ofta nästan panik när jag ska på bussen eftersom jag inte hittar plånboken med busskortet. När jag ska in i lägenheten kan jag stå i flera minuter och leta efter nycklarna.

Jag vet inte, kanske är det en del av mina diagnoser. Det ska visst vara typiskt för personer med ADHD att vara glömsk. Det var i alla fall vad läkaren sade till mig. Glömsk, svårt att beräkna tidsåtgång. Dessutom har jag dyskalksi. Jag är nog ett hopplöst fall.

Så, som sagt, när lägenheten är stökig får jag en krypande känsla i kroppen. Jag kan omöjligt koppla av. Det ska vara dammfritt, saker ska stå på rätt sätt, tavlor måste ovillkorligen hänga rakt.

Men nu har jag börjat som jag tidigare sa. Nu är det bara att damma och dammsuga golven och sedan torka av dem. Det går fort och sedan kan jag få lite frid i kroppen.

Sedan är det bara jag själv som ska tvättas före jag åker till stan för att möta upp Den Helande Maria.

En bra dag. Helt klart en bra dag.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1