En ständig kamp, vanans makt.

2011-10-05

12:54:53


Det ryker igen från skorstenen i grannfastigheten.

Nu får vi inte längre värmen från solen, vi är tvungna att skapa den. Man eldar och hoppas på att inte själen ska frysa till is under mörka kalla månader. Här är det varmt. Elementen hettar och jag funderar på att duscha.

När jag vaknar måste jag dricka kaffe för att vakna. Annars blir jag snedögd och sur. Men jag kan aldrig göra något med måtta så nu sitter jag med hjärtklappning och en gnagande oro i kroppen. Så jag tar en kopp till. För att jag vill känna koffeinruset. Rus som rus.

Jag är inte alls säker på vad jag kommer göra idag. Allt ligger öppet inför mig. Som en varm kvinna som väntar på att jag ska omfamna hennes nakna kropp. Det går inte att undgå att låta dagen ha sin gång. Så jag försöker göra något bra av den.

Gitarren lockar med sin existens. Den står lutad mot sitt ställ och bara väntar på fingrar som plockar fram melodier och toner. Kanske låter det sig göras idag. Vetskapen om att det kan bli så känns bra.

Eller så blir det bara längsamma promenader med hunden, filmtittande och det där stilla läkandet som jag försökt hålla vid liv i snart tio år. Aldrig ta i mer än vad som precis behövs. Efter att i många år tagit i mer än jag orkat.

De säger att mina diagnoser är tunga. Det stämmer nog. Jag känner mig tung. Nästan orörlig. Galenskapen bor strax under benet som täcker min hjässa. Jag är på rätt sida, men farligt nära. Sådana här dagar, när ledan slår in redan på förmiddagen är det svårt att inte falla, dricka mig redlös och lycklig. Dricka bort den svarta hunden.

Så jag tar det minut för minut. Sekund för sekund. Flyr själva flykten.

httpv://youtu.be/GrjFAlfTR4I

Gold and silver and sunshine is rising up
Pour yourself another cup of Lady Grey
Take my hand in the meantime, when you’ve had enough
You’ll find me on the edge of a runway, babe

Tell the world that you love them in a melody
Send my old piano and a telegram
Gotta get me a doctor with a remedy
I’m gonna take a walk with the Monkey Man

Someone tell me I’m dreaming
The freaks are rising up through the floor
Everything I believe in
Is telling me that I want more, more, more

Lay your love on the fire when you come on in
I got my heebee-jeebees in a hidden bag
Tell me what you desire and we’ll bag it up, high

Someone tell me I’m dreaming
The freaks are rising up through the floor
Everything I believe in
Is telling me that I want more, more, more

Lay your love on the fire when you come on in
I got my heebee-jeebees in a hidden bag
Tell me what you desire and we’ll bag it up, high

Shine a light on your fire when you come on in
I got my heebee-jeebees in a hidden bag
Tell me what you desire and we’ll bag it up, high

Träffar: 1