En stens begravning.

Jag är aldrig anonym. Står alltid rak, står alltid kvar. Världen är galen och jag med den. Tiden vi lever i är märklig känns det som. Min ungdoms lilla pyttevärld har ersatts av mitt vuxna jags oändligt stora. Kartan, kompassen, någon har stulit dem och jag gråter. Lite, så liten.

tunnel

Nu asfalterar de min barndoms skog. Stenarna jag satt på, då när jag tjuvrökte i skogen, grävs ner, begravs utan att någon sjunger eller läser över dem. Alla bekanta grenar och kottar skövlas. Vägen, vägen är bra. Säger alla vi människor och nickar med huvudena. Vi nickar men jag känner hur lögnen brinner i mig. En lögn bland alla andra. Jag ljuger aldrig anonymt.

Världen förändras för varje minut och jag tänker att jag inte vill vara med. Stoppa tiden, stoppa alla människor så att jag hinner komma ikapp. Jag springer fortare än så många, men jag springer alltid åt fel håll. Rusar fram och glömmer att massan bakom mig pekar ut andra vägar än min.

Jag vänjer mig vid att alltid ha fel.

Hits: 2