En tacksam mans tankar.

En bra dag. En av många nu för tiden. En dag när jag vaknar pigg och glad. En dag att minnas när jag blir gammal. Jag tänker inte sitta och vara en gammal gubbe och bara tänka på att de dagar som är bortkastade, till ångest och missbruk.

Det är en bra dag och jag är lika förvånad som jag varit sista tiden över att de är så många, så stora, så fantastiska. Det är dagar som många tar för givet, de lever sina liv på det sättet. Man har dåliga dagar, bra dagar och grå dagar. Jag är tacksam för de bra. Så oändligt tacksam.

Men inget är klart. Inget är för evigt. Jag vet att det kommer dåliga dagar. Jag accepterar det som något som är givet i livet. Något som är oundvikligt. Då ska jag tänka på de goda, färgrika, vackra. Som idag.

Dock är det inte länge sedan jag låg i sängen och försökte få lite ro, på vilket sätt som erbjöds. Jag låg där och försökte lugna mitt hjärtas slag. Det är bara några dagar sen. Jag ska försöka minimera de där dagarna. Minimera förlusterna i det slag som är mitt liv.

Det finns hopp. Jag upptäckte det för några år sedan. Efter att ha varit övertygad att mitt liv mer eller mindre varit över så fann jag det där hoppet som stödjer mig de dåliga dagarna. Det går sakta. Så oändligt sakta. Men hela tiden tar jag ett steg framåt. Inga dagar bakåt längre. Inga dagar som får mig att önska mig död.

Idag är en bra dag och jag ska använda den på det bästa sättet jag finner.

Så tacksam.

Så tacksam.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.