En vän som svek å det grövsta.

Jag känner mig sviken, jag anser mig vara det.

En god vän har länge nog klankat ner på allt jag gör. Hunden får för mycket vatten, hunden kommer aldrig lära sig något, även om jycken för varje dag gör framsteg och visar en större mognad.

Alla maskiner jag sätter mig i på gymmet använder jag fel, jag äter fel, jag tänker fel, jag är fel i vad jag än gör. Det tär att vara vänlig då, för jag vet ju att det egentligen handlar om en människa som fått ett hårt skal på grund av saker som inte hör hemma här. Det är inte mening att outa någon.

Men när jag väl ryter till, när jag äntligen säger en del av allt det jag tänker på så får jag så klart bara skit för det. Det blir ingen diskussion, för personen behärskar helt enkelt inte konsten att diskutera och ge och ta, vrida på argument och försöka nå varandra. Det blir som att prata med en vägg, en vägg som dessutom förvrider allt man säger. Som anklagar inte bara mig utan även Den Helande Maria, och där gick gränsen. Jag fick nog. Det spelar ingen som helst roll all den hjälp den här människan gett mig, gett oss, för det är oändlig hjälp, det kan jag inte komma ifrån. Men priset skall inte behöva vara att man är någon sorts docka som ständigt skall sättas på plats.

En besserwisser, en som vet allt om allt. Inga argument biter. Hen hör vad den vill och sedan blir allt bara en enda röra av anklagelser om att man sagt saker man verkligen inte sagt.

Fan, jag ruttnade slutligen. Det känns lite kass att avbryta en god vänskap på det sättet. Men min stolthet säger åt mig att den människan är en energitjuv av guds nåde och jag behöver inga sådana i mitt liv. Jag har varit totalt ensam i livet, helt utan socialt nätverk, så jag är aldrig så beroende av vänner. Om det inte passar, så fine. Det är inget mer med det.

Men det klart jag blir påverkad. Man blir ju det när det är någon man stått väldigt nära. Men vad fan ska man göra? Fortsätta bli tillrättavisad vad man än gör. Nä, tror inte det. Helt jävla lost är jag inte på saker och ting.

Så, bye bye birdie. 

_47533985_2_blackbird

Träffar: 0