En varning om vattentäta skott.

2011-12-09

23:51:22


Hon sover nu.

Snart släcker jag alla ljus och lägger mig bredvid. Alldeles nyss låg jag en stund i sängen och tittade på henne. Perfekta ögonbryn, stängda ögon. en nästipp ovanför täcket och resten av henne var dolt under tyg och drömmar.

Till Eulenspiegel
Image by pipebär via Flickr

Vi sitter här i soffan, jag och hunden. Nästan sovandes. Bara stelnar till i andningen när godståget drar förbi utanför. Det blåser och viner över taket, regn som piskar. September i december. Snart jul och ännu snarare än det är vi i sommaren. Tiden går alltid fortare med tiden. Det blir svårt att hänga med, månader och år blir till brus. Var det i april jag föddes eller var det 1970?

Det blir en cigarett till. Vanor blir till ovanor som blir till bruk som blir till missbruk blir till förspilld tid. Av den följer döden som ett pistolskott. Bli aldrig van vid något barn. En varning från farbror Jonas.

Kylskåpet morrar. Kyler fint men låter illa. Jag blir sugen på mjölk men vi har inte köpt någon så jag nöjer mig med vatten. Hur nu man kan säga att man nöjer sig med något som är så livsnödvändigt? Jag nöjer mig med att andas, hör man sällan någon säga. Så, fine, vatten blir det.

Det är så gott som något för en enkel skit som mig.

 

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.