En ed skall inte brytas

Blev en kväll för eftertanke och kontemplation eftersom jag blev helt ensam här i stugan. Jag är inte så duktig på ensamhet längre. Suttit och funderat på hur mitt liv ser ut och varför.


Jag har alltid sagt att om jag gifter mig gör jag det för livet, ändå ligger jag i skiljsmässa för tillfället. Om en månad eller nått sånt är det dags att skriva under de sista pappren, då har den halvårslånga betänke tiden gått ut.


De senaste dagarna har jag umgåtts mycket med exfrun och mått som en kung av det. Funderar på hur det kommer att se ut framåt i tiden, när hon väl träffar en ny kärlek. Det räcker ju att hon åker iväg som idag för att jag ska drabbas av längtan. Men jag vet ju att det är som det är nu.


Men jag har under kvällen kommit fram till ett resonemang som jag tror jag kan skriva under på. När vi gifte oss lovade jag henne att vara där för henne resten av livet. Det kan man ju faktiskt vara även som vän. För även om vi inte bor ihop eller ens är ett par så finns hon ju kvar och jag har svårt att se ett liv helt utan hennes person.


Så jag ska ära mitt löfte. Behöver hon min hjälp ska jag finnas där, oavsett. Ett löfte är ett löfte, en ed skall hållas.


Det får nog bli så. För jag ser ingen möjlighet att bryta mitt löfte bara för att hon upplever kärlek med en annan man. Inte så att jag ska klammra mig fast, missförstå mig inte nu. Jag är ingen stalker.


Men om jag behövs så finns jag här.


Men hjälp mig gärna. Kanske är jag ute på helt fel väg. Jag vet ju inte själv vad som är rätt eller fel i detta.

Hits: 0

2 tankar på “En ed skall inte brytas”

  1. Helt rätt!
    Du är helt rätt ute Jonas! Jag har precis samma resonemang ang min fd make. Vi träffades -88, gifte oss -95, gick isär -00… men är fortfarande vänner. Efter skilsmässan har vi delat ett antal saker, bla dop, kämpiga sjukdomar och tyvärr även dödsfall. Precis som du tog jag löftet om "tills döden skiljer oss åt" på ett djupare plan än kärleken mellan man o hustru… Visst, jag kallade honom allt mellan himmel och helvete när han sa att han ville skiljas, men när jag kommit över det så insåg jag att han betydde en massa för mig även om kärleken emellan oss var över.
    Härligt att du kommit så långt i din bearbetning – jag vet hur gott man mår när man får såna där "Halleluja-moments"!

  2. det låter
    fint på alla sätt å vis…MEN!!Men jag tycker inte att det låter som att du kommit över henne såpass att du kan lova detta nu..Det du känner nu e nog baserat på dina känslor för henne..Ställa upp å bli utnyttjad gränsen däremellan e hårfin..Ta det som det kommer…kram

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: