En lång och krånglig dag

Det tog emot att börja träna idag. Det är som alltid när man tagit nån dags uppehåll att det känns lite motigt att ställa sig på löpbandet. Men när jag väl knatat i en kvart tog jag för första gången i så mycket jag orkade i träningen. Allt höll även om min ena axel fortfarande är lite bråkig efter den där märkliga inflammationen jag hade.


Efter träningen styrde jag och före detta frun kosan till solariet där jag faktskiskt solade idag med. Men idag behöll jag byxorna på mig när jag solade för att skona min stackars stjärt. Men vackert brun har jag blivit.


Sen var det hem till före detta frun för att ta en snabb dusch, hämta barn på skola och dagis och sedan ner till polishuset där jag skaffade pass. Jag ser ut som en äkta förbrytare på kortet som blev resultatet. Till råga på så hade jag en randig tröja på mig vilket fick före detta frun att brista ut i glada tjut och skratt. Hon är ju sådan min före detta fru. Hon skrattar så glatt och högt som ingen annan jag vet. Till och med den stackars männskan som satt i disken var tvungen att skratta för jag såg för bedrövlig ut. Lite lagom uppgiven, precis som en nygripen brottsling.


Efter det tog vi en snordyr fika på ett trevligt kaffé i stan. Fan vet vad det hette men man fick i alla fall kaffet serverat i en pressbryggare. Det skulle tydligen vara nymalda bönor i det hela. Det smakade kaffe kan jag meddela. Jag tog mig en bagel med brieost och salami. Smarrigt men kaloririkt. Men vad tusan. Jag hade ju tränat :-)


Sen åkte vi hem till före detta frun igen där jag sedan utgick ifrån för att besöka en gammal arbetskamrat som jag fått ny kontakt med på nätet. Vi satt och pratade och hade det precis hur trevligt som helst. Kaffe dracks och cigaretter röktes. Hon bor i lägenheten mitt emot den jag bott i i två omgångar så det var lite knepigt eftersom allt var spegelvänt. Vi pratade… eller när jag tänker efter, jag pratade och hon lyssnade utan val på ordsvadan som jag presterade.


Klockan 19 var jag tvungen att ge mig av för då började websändningen av matchen mellan Gefle-Elfsborg. Låt oss inte prata om den matchen mer. 2-2. Skit och pannkaka. Nu missade vi chansen till serieledning. Men, det går väl bättre i nästa match. Hoppas jag sannerligen.

Det blev lite krångel kring den där sändnigen. Efter mycket om och men blev jag och före detta frun tillråga på allt ovänner och jag åkte ner till mitt lilla träslott där jag fortsatte lyssna till sändningen.


Hela bråket handlade om att männskan sitter hela dagen och messar på mobilen med sin eventuella nya flört och jag tyckte att det var bättre att hon ringer karln. Grälet fortsatte på msn. Lite handlade om att jag tycker att om man ska umgås med någon så sitter man inte hela tiden och messar med någon annan och lite handlade om att jag vill henne väl. Man kommer ingenstans genom att sitta och utväxla menlösa sms och träffas varannan söndag en stund. Fan, lite framåtanda. Lyfta telefonluren och prata live så att säga. Men, hon har sin åsikt och det är ju trots allt hennes liv. Men killen verkar vara en hygglig prick så varför inte gasa lite i uppförsbacken? Är det någon som förtjänar lite kärlek och romantik och lycka i sitt liv är det före detta frun.


Men, nu är vi vänner igen, efter lite sms och prat i telefon. I morgon ska vi träna igen. Fast någon solning blir det inte. Man får ta det lite lugnt med det där har jag hört någonstans :-) Visste jag inte det innan kan jag ju helt enkelt lyssna till mina skinkor.


Sen har jag bett före detta frun hjälpa mig att välja vid ett inköp. Jag har fått lite pengar över (lång historia men jag trodde böterna skulle vara högre så jag tog ut mina sparade semesterdagar i pengar) och varför inte helt enkelt slösa bort en del av dem på dumheter. Alltså skall jag köpa mig en GPS-navigator. Men jag vet hur jag funkar när det gäller inköp. Jag lider nog lite av mani för jag tar ofta i så plånboken gråter och sedan sitter jag med en snordyr pryl som jag inte blir speciellt glad över. Så hon får vara med lite som bromspedal.


Så långt dagen i sammandrag. Fasen, när jag tänker på det. Det har varit en händelserik dag.

Hits: 0

1 tanke på “En lång och krånglig dag”

  1. Ja du…
    … angående passet var jag med om en liknande situation förra året när jag skulle ta nytt passfoto i polishuset. Som du vet ska man se helt neutral ut (läs uttråkad). Jag hann inte ens försöka göra iordning håret efterosm jag hade snorbråttom. Resultatet blev att jag på kortet ser ut som om jag skulle kunna vara medlem i någon liga eller något annat brottssyndikat. Både polisassistenten och jag skrattade så vi tjöt. Till råga på allt frågades det vart jag skulle åka. Svaret blev sanningsenligt Ryssland….

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: