En ny dag tar sin början

Så var det morgon. Människor börjar röra sig under täcken, duschar sätts på och tandborstar gnuggar morgonosiga munnar. Kaffe kokas och bussar fylls av morgontrötta män och kvinnor på väg mot ännu en dag på jobbet.

Själv har jag vakat genom natten och ser väl ingen större anledning att lägga mig nu. Istället ska jag knata bort till tvättstugan och se om det finns någon ledig tvättid redan nu på morgonen. Har visserligen bokat 12-17 men det vore ju gott att ha det gjort nu när man ändå är uppe liksom.

Så jag smuttar på en kopp kaffe och väntar på att klockan skall slå 7 så att jag kan stövla ut i kylan med min tvättpåse i ena handen och plastpåsen med tvättmedel och sköljmedel i den andra.

Sen ska jag ju till stan och handla med modern så det vore gott att få allt torrt och färdigt till 10 tiden.

Det är konstigt vad livet ter sig annorlunda på natten. Allt är så tyst och stilla att man tror sig vara ensam i hela världen. Men nu hör jag att bilar startar ute på gatan och att trafiken på vägen som går förbi ökar allt eftersom klockan närmar sig 7. Det är som om jag levt ett hemligt liv medan ni andra sov. En tillvaro tom på mänslig kontakt, en tid när jag kunnat koncentrera mig på mig själv och mina egna tankar, vare sig de handlat om min ungdom, mina katter eller analklåda.

Nu är det dags att starta upp maskineriet igen. Förebereda sig för att möta världen, kanske chatta med precis dig eller stå bakom dig i kön till affären senare idag. Vem vet.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.