En söndag på tisdagen

Jäklar i min lilla korvlåda vilken sovmorgon det blev. Vaknade någon gång runt 7 tiden, tog en kopp kaffe och drog girigt i mig en cigg och tänkte att ”vad fan, jag lägger mig lite igen”. Sen låg jag och sov fram och tillbaka ända till 12 när jag slutligen steg upp.


Sen kom då frågan vad jag skulle göra. För på bordet bredvid sängen lös datorn med sin frånvaro. Det är vid det laget, när jag precis satt mig upp, som jag brukar sätta mig vid datorn för att orientera mig i världen, slänga iväg en lägesrapport på bloggen och fram för allt, lyssna till musik. Nu kunde jag inte göra annat än att sitta och glo in i draperiet som skiljer ”sovrum” från det stora rummet.


Så jag hastade snabbt upp hit, till före detta fruns lägenhet, där jag tacksamt satte mig vid hennes burk och nu sitter jag här. Jag har redan skummat igenom A-bladet och Expressen, druckit en kopp kaffe och rökt en cigarett och nu väntar jag på att damlandslagets match mot Nigeria börjar på tv så att man kan titta på lite fotboll.


Saknar före detta frun gör jag med. Men jag tar den här dagen som en övningsdag inför det oundvikliga, att hon finner frid med någon annan och jag blir utlämnad till mitt eget och mina andra vänners sällskap. Tänker som så att det bara är bra för mig att känna på det lite. Men jag är så dum att jag valde att dricka mitt nybryggda kaffe i en av de muggar som hon brukar välja. Av ren sentimentalitet. Visst är jag löjlig?


Det är ju läge att hämta ut mitt pass idag med. Får se om jag gör det idag eller i morgon. Det hastar ju inte. Nu vet jag att det ligger där på polisstationen i alla fall, så att jag äntligen kan bevisa för min omvärld att jag är jag. Tanken var att jag skulle köpa terminskort på friskis och svettis idag, men det är som så att före detta frun är den som har mina pengar för tillfället på grund av ditten och datten så jag har inte tillräckligt med stålar för att köp någon terminskort förrän hon kommer hem i morgon.


Det enda jag måste göra idag är att titta till mina stora ättelägg. Så att de inte har vänt upp och ner på sin ömma moders lägnehet medan hon är på resa i Polen med jobbet. Jag får väl göra en grundlig koll, typ att all spriten är kvar och sånt :-)


Resten av dagen tänker jag bara finnas till. Får bli en sån dag idag känns det som. Får ta en vilodag eftersom söndagen inte riktigt blev söndag liksom. Hade ju lite att pyssla med då så det får bli söndag idag istället.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.