Ett eller två.

Jag är trött tror jag. Eller så är jag bara lite avtrubbad.

Inuti mig så går jag på övervarv. Det nästan brusar i skallen på mig. En trött kropp och en övervarvad hjärna är ingen bra kombination. Det skapar en långsam pulserande våg som sätter sig i magen och tvingar mig till att vandra rastlös omkring men jag får inget gjort.

Försöker läsa morgontidningen men det är som att bokstäverna vägrar bilda begripliga ord. De dansar illa. De undflyr mig gång på gång. Likt förbannat försöker jag igen. För att det hör morgonen till på en söndag. För mig är det viktigt.

Igår och förrgår var jag fångad i en drömliknande känsla. Lite flygig och ostadig känsla, varvat med värk mest överallt, feberkänsla och kass magen. Det var väl någon liten sommarförkylning kan jag tro.

Men idag är jag tillbaka på banan igen när det gäller den delen. Så, nu är det bara att göra något vettigt av övervarven. Försöka få kroppen att sluta spritta och fokusera på att göra något vettigt. Men jag fastnar väl som vanligt vid dammsugaren igen. Det brukar vara ett bra sätt att fördriva både tid och oro.

I förrgår var jag hos psykologen för tredje gången. Det var den sista delen av ADHD-utredningen. Tror jag i alla fall. Jag fick sitta vid datorn vid ett speciellt program som mätte … ja det vet jag inte riktigt. Själva grejen var att klicka när jag såg eller hörde att de sade ett. Det var en fyrkantig ruta där siffrorna ett och två dök upp med ojämna tillfällen, under rutan var det även där en etta eller en tvåa som dök upp då och då, dessutom sade en röst ett eller två.

Varje gång jag såg eller hörde den där ettan som jag skulle klicka med musen. Rösten kunde säga två samtidigt som jag såg en etta och då skulle jag klicka, om rösten sade två och siffran två dök upp skulle jag inte klicka. Jag märker att det är svårt att förklara hur det var. Så satt jag i 15 minuter. Efteråt var jag helt utmattad och den känslan satt kvar hela dagen, blev lite värre för varje minut.

Sm sagt, vad programmet skulle mäta förstod jag inte riktigt. Kanske var det koncentration och uthållighet som klargördes. Jag vet inte.

Nu ska jag försöka få gjort något som är av värde. Vad det skulle vara förutom att städa vet jag för mitt liv inte, men det ger sig.

 

Träffar: 0