Ett försök att beskriva ett bipolärt dipp.

Man kan tolka det som att mitt ras är själviskt.

Jag förstår det. Men jag orkar bara inte just nu. Det är för mycket för mig, för stor press och jag har för lite motståndskraft. Hur jag än simmar så sjunker jag. Jag ser fram mot bröllopet, jag ser fram mot julen, men just idag så orkar jag inte med. Jag försöker hitta någon i mig som är glad, men finner bara den där svarta hunden som plågar mig.

Alla har väl sådana där dippar. Men just det bipolära i mig gör att allt blir värre, topparna blir härligare, då finns inga hinder i hela världen, men dipparna blir så svarta att det inte ens går att föreställa sig. Inte ens jag förstår hur djupa de kan vara. Det övergår mitt förstånd.

Just idag vill jag bara gömma mig för världen i sovrummets mörker. VI har mörkläggningsgardiner på fönstren där inne just för att jag ska kunna hela mig därinne. Det brukar räcka med en dags sömn, nu behöver jag verkligen vilan. VI gifter oss om två dagar, det finns saker att göra, men jag bara fixar det inte. Om jag försöker ta mig i kragen just nu så finner jag inte har någon.

Mannen som myntade uttrycken "den svarta hunden" om sina depressioner.
Churchill, Mannen som myntade uttrycken ”den svarta hunden” om sina depressioner.

Utanför fönstren är det snöstorm. Jag inser, tror i alla fall, att jag kanske kan finna lite livslust där ute i blåsten. Gå, bara gå så långt jag orkar, så fort jag kan. Jag har ingen feber idag, så det kan nog bara vara bra att gå av sig frustration och mörka tankar. Jag brukar få ordning på skallen när jag är ute och går. Så har jag alltid gjort. Jag älskar att promenera. Det har jag alltid gjort. Jag bara glömde av det i några år. Men att gå helar även det. Förr om åren gick jag långt och mycket mest varje dag. tankar brukar lossna, få färg och ordning då. Sen hoppas jag att jag får gömma mig i sovrummet resten av dagen, om Den Helande Maria går med på det.

Sen borde jag vara friskare i skallen igen. En promenad och sedan ett kolsvart sovrum med en sovande hund bredvid mig. Det borde göra susen.

Så jag tar väl på mig mina kläder och ger mig ut på äventyr.

 

1 tanke på “Ett försök att beskriva ett bipolärt dipp.”

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.