Ett steg före livet.

2012-02-14

07:37:51


Det blir en sådan dag.

Full av rastlös energi. En sådan dag när jag vaknar vid halv 6 och hoppar ur sängen och söker saker att göra. Den Helande Maria sover i sovrummet, hunden i soffan. Katten sover väl hon med, jag vet inte riktigt vart hon är. Katter lever sina egna liv.

Jag ska raka mig, har försökt titta på lite morgontv men blir bara irriterad över att det är så fantastiskt dåligt. Nu är det musik som gäller, som det nästan alltid gör. Musik och text är det som jag är fylld av.

Ute har snö fallit under natten. Allt är vitt, den gamla blaskiga smutsiga snön som låg sedan förut har fått ett nytt lager av vit puts. Vintern är inte över, våren är inte här och det är en helt vanlig tisdag.

Veldslag der Hermunduuren en Katten (Battle be...
Image via Wikipedia

Det blir till att tvätta ansiktet och sedan gå ut med hunden. Nyrakad, nytvättad och nya tankar. Det är det som är knepet med livet tror jag. Att orka byta tankar, så man inte trasslar in sig i de gamla tankarnas tentakler och trådar. Det brukar gå bra att göra det när jag är ute med hunden i friska luften. Tiden där jag levde mitt liv i ett unket sovrum känns som en dröm. Nu är verkligheten här och jag omfamnar den som en gammal god vän, en som varit på resa i många, många år och kommit tillbaka för att bli en del av mitt liv.

Nu börjar livet!

Enhanced by Zemanta

Hits: 0