Fan jag glömde att jag kunde tömt diskmaskinen.

2011-11-23

12:34:28


Frustrerad.

En energifylld. Det känns som att allt står stilla. Inget att göra, inget att göra, inget att göra. Tjatet mal i min skalle. Den Helande Maria håller på och pillar med sin blogg, www.missmanic.se, glöm förresten inte att kika förbi henne sen, och jag blir sittande i köket, sprittande av energi. Men hunden är rastad, allt är städat, allt är sorterat, allt är gjort. Förutom de saker som jag skulle vilja göra, åka in till stan eller att göra iordning kabelkaoset vi har under soffan. Men på soffan sitter Den Helande Maria och till stan har vi kommit överrens att jag inte åker själv på ett tag. Allt för lätt att jag köper en folköl eller 6 när jag väl är där.

Så jag blir sittande. Läser morgontidningen gång på gång, röker, dricker kaffe, duschar så länge jag kan innan hela jag blir till ett russin. Vankar fram och tillbaka.

Ibland märks det extra tydligt att jag bott själv i 5-6 år nu. Att leva tillsammans är svårt, även om Den Helande… faktiskt bara är inneboende så länge. Vi provar oss fram. Ser vad vi pallar, hur mycket det väger att vara två som ska samsas.

Kanske skulle jag slänga in en tvätt i maskinen, tänker jag. Men allt är tvättat utom mina strumpor. Spela på gitarren har jag inget tålamod till.

Wandering ghost
Image by Bousure via Flickr

Jag är inne i en pigg och kraftfull period, när jag skuttar ur sängen vid 4-5 på morgonen, med betoning på skuttar. Jag vet ju att det till viss del är det bipolära i mig som spökar men vem fan vill ändra på det? Jag mår ju toppen.

Om en vecka är det nog tvärtom misstänker jag. Trötthet som förlamar,handlingsförlamning, depression som förlamar.

Mitt liv är sådant. 

Men nu är hon klar, min älskade Maria. Färden bär mot staden och fysiskt skuttande och promenerande.

Livet är på topp bara jag får ordning på sladdarna under soffan.

Mysa med Dipp kan man alltid göra.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 1