Fångad mellan ilskans malande stenar.

Jag är alltid otålig.

Envis som synden och otålig. Saker kan inte ske för fort, inte när jag är uppvarvad. När jag är nere så sker allt i hela världen snabbare än jag hinner med. Det finns ett mellanting, en balans, där jag allt oftare befinner mig.

Det värsta jag vet är när jag är sådär otålig att jag bara snäser åt alla andra, när det hela tiden ligger något elakt och bubblar i mig. Nu vet jag ju vad det beror på, jag håller på att lära mig, men det tar tid. Ibland far jag ut i långa tirader. Inte så ofta, men det sker.

Förr, innan mediciner och diagnos, kunde jag bli helt omöjlig att vara i närheten av. Jag bara letade efter något att brisera för. Nu är den jakten nästan aldrig nära mig. Förhoppningsvis är den pensionerad. Tiden går och även ilska blir gammal.

Men så blir jag förbannad, då finns det ingen hejd på hur arg jag blir. Jag har lärt mig att undvika att bli helt tossig av ilska, men nog faen kan jag bli förbannad. Då gör jag bäst i att dra mig undan lite. För att kyla ner mitt egna heta temperament. Det är inte alla som förstår sig på det där. De fortsätter peta i det hela, lite som en del människor bara måste peta på en orm.

Nu är jag rätt så sur. Någon har gett sig på Den Helande Maria, varit orättvis och jag tänder på alla cylindrar. Ingen ger sig på min familj. Men jag försöker lugna ner mig. Tänka klart. Se saker för vad de är. Om det bara inte vore så svårt.

Vi får ta en rask promenad, tillsammans. Så kommer jag ner på jorden igen. Det brukar funka bra. Låta benen pinna på och känna hur lugn och klara tankar fyller mig. Frisk luft i lungorna, blod som pulserar genom kroppen.

När vi sedan kommer in kan jag ta tag i det där som hänt. Utan att skälla och vara förbannad i onödan. Det tjänar ändå inget till. Ilska är aldrig produktiv. Den bara ställer till saker och ting än värre än de är från början.

Så jag klär på mig efter en lång morgon. Tar stegen genom dörren och ut i världen. Räddar mig själv från det trasiga i mig.

Träffar: 0