Fint väder vi har idag, sade mannen med den höga hatten.

Man blundar för att slippa mörkret.

Det gör nästan ont i ögonen, sticker igenom ögonlocken. Det grå och det svarta. Inget solljus än. Fönstren blänker svarta, jag kan se min egen spegelbild i den och jag ser inte en hel man. Bara skuggan av den person jag skulle kunna vara.

Människor berättar för varandra att de längtar till våren, som om det vore något unikt. Vi hålls samman av vädret, det kan bygga broar mellan människor. Dimma och regn, snöfall eller solsken är det kitt som vi landar i när vi ska tala med varandra. Ingen konversation är hel om man inte talat om det som sker utanför hemmet.

Jag gör det ofta jag med. Allt för ofta, det har börjat reta mig. Jag finner snabbt alla upprepningar och alla ord jag använder för mycket. ”Jag”. ”Det”, ”Men”. ”Svart”. Det är ord som alltid återkommer. Jag försöker göra mig av med dem men det går inte. Du ser, de är som klistrade i mitt tangentbord och skriver sig själva, som svarta skuggor.

Det ska fan blogga när man hela tiden återkommer till samma ord och bara går i en enda stor loop i texterna. Du kan välja en på måfå och sedan välja en annan och finna att de är fan identiska till innehåll, bara andra ord.

Så jag faller lite medan hela min värld svajar, i mitt inre börjar jag allt för ofta gå lite sönder och jag får fullt upp med att laga det som förstörts och jag har dessutom tappat förmågan att skriva en vettig text om något vettigt. I alla fall för stunden.

Det är ju ren dynga det här, det jag skriver nu. Borde kastas, men jag kommer min vana trogen trycka på publicera när jag väl kommit på en bra rubrik, för den skriver jag alltid sist. Jag vet ju ändå aldrig vart texten tar vägen när jag börjar skriva.

Nu ska jag göra det, skriva en rubrik och sedan publicera. För ibland vill jag liksom förnedra mig själv.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.