Fiskar efter mig själv

Fly Fishing - Landing the Bass from Book of th...
Image via Wikipedia

Nä nu har det gått troll i sömnen. Just som jag triumferande utropade min nattsömn till den bästa i hela vida världen och minsan var helad och frisk så brakade allt ihop igen. Det är väl så det ska vara. Kan jag tro.

Jag somnade vid 6 på morgonen och vaknade vid halv 9 och sitter nu och muttrar i soffan. På väg till dagen. Men jag duckar för den, försöker fly. Vill egentligen bara sova. Få lite ro. Sådär som jag sovit de sista veckorna. Drömfritt och djupt.

Men jag visste väl att det skulle bli så här. Inte för att jag är djupt pessimistisk och en dysterkvist, utan för att det är sånt livet är. För oss alla mer eller mindre. Det finns inget sjukt i det. Inte som det fanns tidigare när jag kunde vara vaken i dygn i sträck fast jag var så trött att jag nästan ramlade av golvet.

Så det är bara att ta sig samman och försöka leva genom dagen. Det finns en massa att ta i. Som det ekonomiska. Det var väl anledningen till att jag inte kunde sova i natt. Pengar. Eller brist på dem. Jag låg där och tänkte och funderade och tänkte igen. Tänkte att jag skulle sluta tänka, att jag ändå inte kunde lösa något klockan 3 på natten och att jag gjorde bäst i som somnade så att jag vaknade pigg idag och kunde ta tag i allt. Inte somnade jag inte.

Jag fick ett mess igår kväll, när jag redan lagt mig och sov så där gott. Jag vaknade till av ljudet från mobilen och kikade yrvaket på dispalyen. I messet stod det att jag hade en skuld på några tusen som jag inte betalt. Eftersom jag var bombsäker på att jag betalt den så knatade jag yrvaket upp och tänkte överlägset skriva tillbaka att jag minsan redan betalt. Sådär säker som man är när man vet att man har rätt.

Jag hade fel. Oerhört fel. Jättefel. En stor fet skuld som jag bara glömt av att jag inte betalt. Som jag till och med var övertygad om att jag betalt. Fail.

Efter att ha chattat lite med personen jag är i skuld till så fick jag en frist till när pengarna ramlar ner nästa gång. Sen tittade jag lite på mitt konto för att sen om jag glömt något annat.

Efter det var det som sagt sömnlöshet som gällde. För jag har glömt andra saker. Hur fan går det till? Jag borde verkligen inte handskas med pengar just nu, för i hjärnan blir det kortslutning och jag räknar fel, glömmer och gör bort mig. Det där har jag alltid haft lite svårt för, rent lustmässigt. Men jag har haft koll. Nu har jag inte ens det. Ingen koll alls. Det är bara att erkänna att jag måste öka diciplinen kraftigt när det gäller det där. En gång i tiden gjorde jag en budget för varje månad i Exel. Men allt som jag blev sjukare så fick jag allt mer olustkänslor inför det där med att ta tag i pengar. Jag orkade bara inte.

Men nu är det något annat som kickat in. Jag vet inte vart felet ligger. Eller det vet jag ju. Jag har inte skaffat mig koll. Det måste jag göra hädanefter. Det måste jag göra, måste jag kunna, om jag någonsin ska bli som folk igen.

Så, återigen till soffan där jag sitter just nu. Jag försöker ihärdigt övertyga mig om att jag är pigg, att jag ser fram mot terapin idag. Det gör jag inte. Men den är nödvändig. För den som inte går i sådan kan jag säga så är det ibland förbannat arbetssamt. Man rotar i sig själv, blir bedömd av sig själv och någon annan och ibland är det man ser förbannat jobbigt att rota i. Det känns lite som att man hellre vill stänga locket till sitt inre igen. Som man gjorde innan allt gick åt helvete.

Så kan jag givetvis inte göra. Då faller jag igen, det vet jag.

Så. In i duschen, på med varmt vatten, raka sig, på med rena kläder, mat till djuren, en promenad med hunden, in och äta och sedan iväg. För iväg ska jag.

Jäkla eländes elände.

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.