Förändringens ljuva smak

Kan jag bli frisk finns det hopp för alla. Jag har gått från att ligga i sängen i veckor, titta på tv utan att egentligen se vad jag tittar på och duscha en gång i månaden till att gå på promenader med hunden, borsta tänderna noggrant och dricka sparsamt. Vad faen hände?

Jag tar till och med vitaminer nu för tiden. Försöker hålla mig hel och ren. Frisk. Are. Jag vet banne mig inte när allt ändrade sig. För det gjorde det, det var som att jag sakta började lyftas ur min dimma. Som att depressionen började lyfta från allt som var jag.

Det var absolut inget medvetet beslut. Kanske ett omedvetet? Jag vet inte. Men nu är jag så långt från den där trasiga människan som helst ville sova bort livet man kan komma.

Jag till och med rakar mig varje dag. För mig är det något fantastiskt, att finna njutning i processen med att skumma upp löddret, sakta raka kinderna och hakan ren. För andra en självklarhet, men för mig något stort. Det med. Jag äter varje dag. Allt det där som man givetvis gör i livet men som jag inte orkade, bara inte orkade, bry mig om.

Den som säger åt en deprimerad människa att den ska ta sig i kragen vet inget överhuvudtaget om den kolsvarta verkligheten för den sjuke. Det är just det som gör sjukdomen så jävla farlig och tung. Att man helt enkelt inte har någon krage att lyfta sig i. Det finns inget hopp, ingen som helst ork, ingen lust, ingen livsvilja, inte ens lusten att dö. Man är bara ett skal och vem fan bryr sig om ett skal utan innehåll?

Men återigen. Kan jag ha fått ynnesten att bli såpass frisk som jag nu är så finns det hopp om de flesta. Men det tar tid. Tid man måste få. Annars finns det ingen chans i helvete att man läker.

Så jag undrar verkligen vilka tider vi lever i nu när all svaghet ses ner på. Det kan aldrig gå väl

Då, förut, en man utan hopp.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.