Förlovning.

2012-03-04

14:32:02


En tavla jag inte kan måla.

Livet är så annorlunda. Ibland vaknar jag på morgonen och förstår inte att livet är värt att leva nu. Hon är min sol. Min stjärna. Hon är mitt heroin. En välsignelse till en man som ägnat så många år till att förgifta sig. Blodet är hennes att äga. Töm mig på det och jag lever ändå.

Vi har förlovat oss. Förstår du? Förlovat oss. En ring, en tråd som leder till henne. Till mitt hopp. Till min anledning till att gå upp ur sängen och leva hela dagen.

Allt jag övat mig för.

Det finns andra som är viktigare. Mina barn kommer alltid först. Men hon är stark. Jag är den som ska stödja mina ungar, men hon är den som tröstar mig. Ger mig bark runt mitt träd, det som är min själ. Hon, hon, hon, hon. Den Helande Maria. Jag kan inte annat än böja mig, ta med mig alla erfarenheter jag samlat ihop från tidigare liv med kvinnor. Plocka fram det som är bra, slänga det som är fel. Göra henne lika lycklig som hon gör mig.

Hon är mitt vin, mitt kärl med frid. Jag kommer aldrig att ge henne det hon ger mig. Jag har inte kraften. Det är bara något jag kan jaga. För henne, för oss.

Vi är förlovade. Hon frågade mig vid en busshållplats i mina barndomskvarter. Så passande, så bra. Så rätt. Vi är förlovade och jag tar det på allvar, på det sätt som det bandet förtjänar, inga med fel, inga mer sårande ord eller onda handlingar.

Det är henne jag övat för i alla år. Jag har provat mig fram, för att bli så bra jag kan. Så bra på att älska henne.

Jag vill ge henne det som ingen annan fått. Ingen kvinna.

Vi är förlovade och det gör mig säker på vem jag är. Jag duger.

Jag är redo nu.

Träffar: 0

1 tanke på “Förlovning.”

  1. Vackert, underbart om oss.

    Klart dina barn ska komma först, alltid. Jag vet att jag alltid kommer vara nummer två, men det är så det ska vara.

    Barnen först

    Vi är verkligen förlovade, du och jag. Kärleken ska vinna alla hinder, vi ska ta världen med häpnad. Du och jag.

    Tillsammans!

Kommentarer är stängda.