Fråga mig, har alla svaren på hur vi hittar vägen till lycka och välstånd.

Några tankar på enkla lösningar till svåra problem.

Jag tycker det är ett problem att det byggs för få bostadsrätter och att hyresrätterna kostar för lite. Skulle man bara höja hyrorna och trösklarna till ett eget boende skulle ungdomarna ta sig i kragen och sluta spela datorspel hela dagarna och kamma till sig och ta sig ett jobb.

För det är ju så. Jobben finns, det är bara det att de har för höga löner. Höga trösklar till eget boende och lägre löner och givetvis lägre skatt , mer åt de som redan har, skulle bota både arbetslösheten och bostadsproblemen.

Dessutom skulle alla de där kverulanterna som spelar sjuka till folk vi har i landet sluta springa hos läkare med påhittade och förljugna diagnoser och vips har vi löst vårdkrisen med.

Det är heller ingen dum ide att låta apoteken blomma upp i varje hörn i varje byggnad i staden och försvinna från alla utanför centrum. De ska dessutom ha alldeles eget lager, så man kan får knata omkring och få leta efter sin medicin över hela staden. Det kan ju bara vara bra, frisk luft har ingen dött av.

Nu ska vi bara försöka öka takten i att öka dödslängtan hos våra äldre, vi har gjort mycket men mycket fattas än. Så lever denna tärande köttklump färre år.

För att sätta en extra smaskig knorr på det hela så låter vi privata ägare till skolor och äldrevård och andra som arbetar inom världfärdssektorn ta mot skattepengar och sedan skruva åt verksamheten så att man sparar undan så mycket man kan av de där pengarna och sedan tar ut som vinst som åker bums till ett skatteparadis.

Det är alltid bra med konkurrens ju.

Fattar inte varför ingen kommit på det här tidigare?

Ja just det ja. Allt det där kom Alliansen på redan för länge sedan och nu gör de det bästa för att allt skall vara på plats till valet som kan slänga ut dem från regeringsställning.

Aldrig får man komma på något först.

Träffar: 1