Frisk fisk.

2012-01-23

23:24:49


Spännande.

Jag har varit hos läkaren som suckade lite när han hörde att jag varit sjuk sedan jul, han lyssnade lite på mina rossliga lungor, konstaterade att jag behöver hostmedicin och antiobiotika och sedan fick jag troppa av med nya recept och den där tanken på att jag fan är dum i huvudet som inte söker vård tidigare när jag är krasslig. Jag är ju trots allt legitimerad sjuksköterska och borde veta bättre.

Men det gör jag inte.

Den Helande Maria lämnade prover och sedan hämtade vi ut våra läkemedel från apoteket. När vi kom ut i världen igen så sken solen, snön gnistrade som diamanter. Hosta eller inte hosta, vintern är så oerhört vacker när den visar sig från sin allra vintrigaste sida.

English: Tbc-patienterna på Söderby sanatorium...
Image via Wikipedia

Vårt medicinskåp liknar snart ett av de där vi hade på mitt jobb.

Jag sitter och tänker på att nu kan det bara bli bättre. Bli bra. Antibiotika som river bort alla bakterier från kroppen, inhalationer och hostmedicin som ger en lugn sömn, värktabletter som gör att Den Helande Maria kan slappna av lite. Varma täcken och sömn och vila och nya mål.

Läkemedel är oftast något väldigt bra. Folk glömmer ofta det.

Kvinnan har videobloggat. Det är något jag tänkt på att göra då och då. Men jag har ju inget att säga. Dessutom, om folk för se hur jag verkligen ser ut, hur jag verkligen låter, så känns det som att lite av magin med bloggen försvinner. Nu menar jag ju inte att min blogg är magiskt bra, inte så. Men det är något viktigt i att ni som läser får fylla era öron med en röst som låter precis som ni själva bestämt. Inte min eländigt gälla och sluddrande. Jag stammar dessutom ibland. Låter bara fånigt.

Man ska inte vara för ivrig när man talar sägs det. Men hur ska man hinna säga allt man vill säga utan att vara ivrig?

Livet är för kort för att inte vara ivrig.

Jag måste ringa vårdcentralen i morgon och be om att få lite Bricanyl och Ventoline utskrivet med. De gamla har tagit slut. 

Nu. Sömn.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0