Fruktan för att se på sin fruktan.

2012-04-16

09:17:12


Idag vill jag verkligen inte.

Det är måndag, solen skiner från en disig himmel. Jag själv har vaknat ungefär tusen gånger i natt. Inte på något sätt trött eller sliten, utan pigg som en ekorre. Men varje gång har jag nästintill tvingat mig själv till någon timmes sömn igen. För jag vet ju, det är dags att ta tag i sitt liv. Mitt liv.

Knife therapy
Knife therapy (Photo credit: Wikipedia)

Jag ska på terapi och jag vill inte. Vill inte alls. Har ingen som helst lust att sitta och vrida och vända på det som bor i mig. Troligen är det väl så att jag inte känner för att väcka de monster som bor i bröstet. De får så gärna vila för mig. Låt dem sova vidare. Men jag vet ju, om jag inte tar upp dem i ljuset så kommer de överfalla mig när jag minst anar det. Som de brukar göra så fort jag vänder bort huvudet några sekunder.

Men helst skulle jag sitta och göra precis ingenting hela långa dagen. Eller jobba i en gruva. Skit samma, bara jag slapp sätta mig i en stol och börja prata om hur jag har det. Egentligen har jag det ju oförskämt bra, det måste jag tillstå. Förutom då att jag är trasig och skör och onödigt känslig för allt. Det räcker med att det blåser aldrig så lite så ramlar jag omkull. Svag som en rutten gammal trädstam i skogen.

Så jag får väl resa mig upp. Gå ut till badrummet, raka mig, kamma till mig och åka iväg. Blunda hårt, som inför ett fall från hög höjd och hoppas att jag klarar mig igenom det hela utan att falla isär.

Att vara skev tar på krafterna. Jag lovar.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0