Frustration och stress och förbannad fruktlös energi.

2012-01-02

10:38:49


Det ligger något surt i luften.

Jag är stressad. Muskler som spritter, händer som darrar. Ett hjärta som slår allt fortare, hotar rusa helt utan kontroll. En smula dödsskräck. Röker cigarett efter cigarett. Helt utan att förstå vad det är som är så upprörande. Jag vet inte och det retar mig.

Den allra första minuten efter uppvaknandet började det rusa i mig. Kanske beror det på att jag slarvat med medicinen i helgen, eller att vädret är fel eller att en tavla hänger snett. Det kan vara precis vad som helst har jag med tiden lärt mig. Det förgiftar hela atmosfären i vårt lilla hem. Jag går och muttrar, far ut mot hunden. Vill bara gömma mig, vara ifred. Ingen tidning att läsa har vi heller. Det gör mig stum och inbunden. Hon, Den Helande Maria, som känner den allra minsta av mina känslor gömmer sig. Blir låg och jag skäms.

Jag har en sån massa energi att det förlamar mig. Det blir tilt i skallen. Svetten sölar ner mina händer, rinner längs med ryggen. Helt utan att jag rört mig det allra minsta. Jag plöjer igenom samma nyhetssidor på nätet medan magen knyter sig och nästan pulserar.

Svenska: Den adliga kronan: är lik den greflig...
Image via Wikipedia

Total stress helt utan något att bli stressad över och jag blir snart tokig av frustration. Över mig själv och min oförmåga att kanalisera min energi. Det är så att jag vill kasta ut något från balkongen. Men det kan man ju inte, även om jag kastade ut en matta en gång när det blivit en kaffefläck på den. En enkel lösning förvisso, men en dum sådan.

Det är som att huvudet brinner. Musiken är för tyst. Inget är bra, precis ingenting. Inget alls. Jag vill, jag vill, fan jag vill. Något. Men jag har ingen aning om vad. Alla människor ser fula ut på de bilder jag finner på nätet. All musik är fel. Kläderna klibbar och händerna droppar.

Nä, det får bli en dusch och sedan får jag fan skärpa mig.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0