Funderingar kring väder och vind

El tablero

Väder. Överallt läser man om vädret. Som om det vore någon nyhet att det blir väder? Som om det vore en nästan omöjlighet att det kan vara snö i december. Eller att solen är varm i juli. Nu är det väder igen. Samma upphetsning över att det är temperatur och snö på vintern. Tåg ställs in. Flyg ställs in. Planer ställs in. Samma förvåning överallt. “Va, snö i december? Vad faen är detta?

Dessutom kan man ju skarp ifrågasätta både SJ och banverket för att de blir lika förvånade varje år. När sådan någon yrhjärna av de som bestämmer säger att “man får räkna med att bli lite försenad” så blir ju i alla fall jag lite brydd. För mig själv personligen spelar det ingen roll om så varje tåg i hela landet ställs in och aldrig mer går. Jag åker tåg kanske en gång i månaden och då i tio minuter. Annars tar jag bussen och förutom då att buss innebär att sitta lite trångt mellan varven så är det så trivsamt så. Konstigt att bussen kommer fram, den som går på oplogade vägar, medan tåg som går på räls inte kan åka för att någon evig växel har fryst.

Det är mycket som är märkligt i vår värld. Men att det är väder är faen inte så konstigt. Jag lovar, det blir väder även i morgon.

 

Ett exempel på väder.

 

 

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: