Fyra centimeter bredvid.

2011-11-12

22:53:51


Det räcker nu.

Dagen ger sig och jag med. Faller på knä inför nattens vila. Svart. Ingen tid som finns, bara värme när man väl vaknar. Hund och kvinna och knöligt täcke. Vi pratar om att skaffa ny säng. Den vi har knarrar och kvider och gör våra ryggar illa. Att älska i den sängen är som att vara på ett hav av ljud. Mitt i livet. Vi vill vara lite vid sidan. Inte göra så stort väsen av oss. Hon har lärt mig det, att ställa sig lite bredvid.Man måste inte vara i mitten hela tiden.

An aerial view of the Melbourne Cricket Ground...
Image via Wikipedia

Så jag är trött. När jag sneglar på henne bredvid mig ser jag att hennes ögon kämpar för att vara med i kvällen. Sömn. I vår knarrande säng.

Piller för att sova. Skämt som faller platt. Inget att bry sig om, snälla bry dig inte om mig. Låt dig själv vara. Jag klarar mig alltid, jag är som en kackerlacka. Stampa på mig så stannar jag bara upp en sekund och går sedan vidare. Inga kärnvapen duger för att ta kål på mig. Så snälla, läk dig själv medan jag pladdar. Jag älskar henne, så mycket att jag värker varje gång hon andas sin ångest.

Men vi klarar oss. Röker och dricker kaffe och sitter i vårt hem med tända ljus och är oss. Inget annat än oss.

Vi räcker för att rubba världen. Vid sidan av.

Enhanced by Zemanta

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.