Galna dagar som får mig att glänsa.

För några sekunder var jag odödlig. För några ynka sekunder flög jag högt över alla som blev små prickar och jag kände hur jag själv växte till en gigant. Jag stod vid guds sida och upptäckte att han bara är ånga.

Sen sjönk jag ner igen. Fann mig prata om mig själv. Igen . Mässa som en klok person sade en gång. Jag mässar när jag pratar. Fort och ivrigt ramlar orden ur min mun, luft mellan mina läppar. Luft som blev till ord som blev till meningar som gjorde mig till det jag är. Sanningen om mina rädslor och farhågor. Det kändes bra, det kändes just då som att jag var precis den jag vill vara.

När jag sitter instängd i ett konferensrum är det som att världen står stilla medan jag själv rusar på allra högsta fart. Utan spärrar med uppknäppt skjorta som för att människorna runt mig skall se mitt hjärtas ivriga rädda slag. Darrande händer och en klump i magen som sprider sig till halsen och min tunga blir stel som sten.

Jag har suttit i samma situation så många gånger. Petat på mina skor för att få luta mig fram så att jag inte försvinner. Nu sade jag högt det jag fruktade och genast jag berättat det så försvann alla rädslor för att sitta i det rummet. Klumparna krympte och tungan blev mjukare, mer följsam till orden som forsade ur mig. Jag ville berätta allt jag vet om världen. Det enda som hejdade mig var känslan av att inte andas mellan bokstäverna.

Idag var det en dagdröm som blev en sanning. Nu är jag fri. Fri att göra vad jag vill. Berättar jag om vad jag fruktar så bleknar den och försvinner sakta. Så många av mina nojor och rädslor har försvunnit på det sättet. Genom att dela med mig, avslöja vem jag är bakom alla skådespel jag har genomgått.

Nu sitter jag i mitt vardagsrum med musiken på högsta nivå. Beatles genom Oasis. . Jag får det har grannarna sagt. Jag tror dem. Nu är de öppna och berättar för mig vad de finner vara fel. Allt genom att jag själv tog tag i situationen med en lapp jag satte upp i trappan om att de skulle vända sig till mig om jag gjorde fel. Genom att vara öppen har jag än en gång vunnit frihet.

Oasis, källa http://blogg.niclasandersson.se/

Vi pratade idag bland annat om hur man skulle förhålla sig till att berätta om sin situation. Jag tror stenhårt på att berätta. Det är som att det avlar trygghet och säkerhet.

Jag är inte redo för världen än, men världen har bestämt att jag ska vara klar och redo. Jag vet inte vilken väg jag vill vandra än. Troligen kommer min öppenhet omöjliggöra mycket för mig men det spelar ingen roll, för jag vinner i mitt sista andetag.

Jag vill flyga igen. Ha öppenheten som ett vapen. Kanske kan jag få, ta, möjligheten, när jag är klar med att bli klar, berätta för andra att allt är möjligt genom att sluta missbruka. Men först måste jag själv bli nykter.

Men jag är redo nu. Redo att lära mig leva. Att säga nej. Jag måste lära mig att säga nej. Jag måste lära mig att göra det jag vill göra. Man lever bara en gång och jag vill inte dö utan att ha provat det jag kan.

Alla som läst bloggen tidigare vet att mitt största mål i livet är att få skriva. Jag bryr mig inte om det blir genom att ge ut en bok eller bara ha dokument på datorn. Men skriva ger mig ro och lugn och det är enda gången jag kan koncentrera mig. Det griper tag i allt som är mig.

Men jag vet däremot inte hur jag ska försörja mig. Hur jag ska försörja datorer och skrivare och tid.

Det löser sig.

För jag kan flyga. Jag vet det nu för jag har redan fått mina vingar.

Utsikten från min balkong där jag flyger.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.