Ger aldrig någonsin upp.

Det blir bättre med tiden.

Jodå. Jag mår bättre än igår. Än så länge i alla fall, sade pessimisten i mig, den där lilla rösten som alltid ligger i bakgrunden och fyller mitt hopp med svärta.

Men, egentligen är jag, faktiskt, en rätt positiv människa. Jag vet, det verkar inte som om man bara känner mig genom bloggen. Men, jag brukar alltid tänka att saker och ting löser sig med tiden. Jag ger aldrig upp. Någonsin. Skulle jag göra det, eller gjort det, så låg jag redan under jorden och vore bortglömd för länge sedan. Men jag kör på.

Den Helande Maria kan nog reta livet ur sig på att jag ständigt säger: det löser sig. Men det gör ju det. Hade saker och ting inte löst sig så vore vi ju inte här utan satt på hispan eller nått båda två. Men det löser sig.

Jag brukar oftast vara rätt glad. Jo, jag vet igen, det verkar inte så kanske. Men för de som känner mig närmare så vet de att jag är en rätt glad skit. Jag bär mörkret inom mig, visst, det gör jag. Men jag är som alla andra, komplex. Vi består alla av tusen och tusen små bitar som samsas med varandra och bildar den helhet som är en hel människa.

Under perioder kan det saknas delar. Jag tappade mitt hopp i några år. Den delen fattades mig. Men den återkom och sedan den dagen den återtog sin självklara plats i mig så har mitt liv sakta men säkert, dag för dag, blivit lite bättre. Jag är förbannat långt ifrån den oerhört trasiga och ensamma och bortdomnade person som låg på den där smutsiga madrassen på golvet, i en lägenhet som inte var min på riktigt, med fönster som saknade gardiner, med rum som saknade möbler.

Det var då det och när jag tänker på det så fylls jag återigen med den där känslan:

Det löser sig!

Hits: 0

1 tanke på “Ger aldrig någonsin upp.”

  1. haha… Ja, nog kan jag ibland tröttna på dessa ord, Det löser sig – men jag börjar lära mig att… Fan – det tar emot att säga det, men… Du har rätt..

Kommentarer är stängda.