Glaslök II

2012-02-02

23:14:49


Det är hon som lider.

När hon är som mest inne i sin värld kan jag bara stå bredvid, stryka henne över håret, viska till henne att jag är här. Men hon hör mig inte. Bara den där envisa rösten hon har inne i sig, den som bestämt säger åt henne att hon är värdelös. Den som äter upp henne, bit för bit. Den som spiller hennes blod.

Jag vet precis hur det är. Min röst är borta, det går inte att prata längre. Det tynger mig, men hon är den som har den största, tyngsta, pressen på sig. Jag vet ju så väl att den där rösten hon har ljuger. Jag vet att den far med osanning just för att det är fel. Allt det jag ser hos henne har hon så svårt att ta till sig. Inga tårar, inga ord. Bara sammanpressade läppar och otyglad städfrenesi.

Typical interior of a Djerbian House with a he...
Image via Wikipedia

Hon låter mig sova på morgonen och jag är så tacksam att jag blir dum. Fånig. Löjeväckande rent av. När vi går i staden, som vi gjorde igår, pendlar hon mellan  osynliga tårar och skrattade mun. Varken hon eller jag vet hur hon kommer må om en minut. Så vi går där, på den värmeslingade snöfria gatan. Hunden håller vi tätt intill oss. Jycken är full av liv, av kraft. Hon vill leka, kastar sig upp på förbipasserande människor, skäller mot andra hundar och hennes svans signalerar att hon är en fri själ i en fångad kropp. Precis som Den Helande Maria.

Hon lider, jag tiger och hoppas jag kan säga något rätt nästa gång jag öppnar munnen. Rädd för att oavsiktligt såra. Det är så lätt, så fjäderlätt.

Nu ska vi sova. Det är dags nu. Klockan visar mig att det redan är för sent. Jag borde sovit sedan en timma.

Så jag ger upp den här dagen. Väcker Den Helande Maria som ligger på golvet, sömnen kom ikapp henne medan hon lyssnade på ett avslappningsband och vi förtjänar sömn nu.

 

Enhanced by Zemanta

1 tanke på “Glaslök II”

  1. Jag klättrar uppåt med din hjälp, inga ord behövs. Din närhet och närvaro räcker långt.
    Din kärlek håller mig uppe.
    Idag ska vara en bra dag har jag bestäm. En dag av glädje, jag hoppas det.

    Jag har en tuff tid framöver med utredningen som kommer gräva upp svarta minnen men jag klarar det, jag har dig som ändå gör så att jag kan känna glädje mitt i det nattsvarta.
    Din kärlek – det finaste för mig ♥

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: