Grand opening

Vi har sprungit ute.

Tanken var att ta en powerwalk ner mot brandstationen i Viskafors och vidare upp för Kyrkbacken, som är precis hur lång och hur brant som helst. Så vi började gå, hunden var tokig, drog och drog i kopplet. Så vi började springa. Sådär bara. Helt utan ett gemensamt mål, vi sa bara: nu springer vi. Så vi sprang.

Vi löpte från vår gata, Källebergsgatan, ner mot stationen, med undantag för en passage som är smal och vi hade hunden med oss. Men sen sprang vi igen. Det var som att flyga fram, som i en dröm. Goda hormoner fyllde hjärnan och bröstet. Jag ville springa i en evighet, men det är inte där jag är än. Jag får springa mer, oftare, längre för att verkligen kunna säg att jag är en löpare. Men det var underbart.

Den sista delen däremot, upp för backen, gick vi i vanlig pw-takt, lät till och med jycken stanna då och då. Nu är vi hemma igen, löpningen sitter kvar i benen. Jag vill springa mer, men just nu så är inte kroppen redo för det. Så jag måste förbereda den på kilometer och mil. Det ska gå. Jag kan vara jävligt envis när jag sätter den sidan till så jag ska pressa mig till att kunna kalla mig en löpare.

Det enda problemet jag har är fotisättningen. Jag springer klumpigt, kommer aldrig upp på tå. Jag springer som jag går kan man säga. Så benhinnorna börjar protestera direkt. Något som vet någon bra övning för att öva upp styrkan i foten för att klara det där bättre?

Nu ska jag steka torsk. Det blir torsk, kall sås på yoghurt, majs och kokta grönsaker. En god lätt måltid för oss som behöver tänka på kalorier och proteiner och vitaminer och det som gör livet lätt att leva.

Just nu flyger jag. Så tittar ni upp mot himlen och stjärnorna i kväll så är jag en av dem. jag lovar blinka åt dig.

Träffar: 0

3 tankar på “Grand opening”

Kommentarer är stängda.