Gröna tankar, lugnt sinne.

, Gröna tankar, lugnt sinne., WoBWorld
Image via Wikipedia

Livet, själen, som för några timmar sedan var så tung att bära är nu lätt som helium. Den sprudlar inte, bara svävar en bit upp i himlen. En promenad med jycken i skogen var den medicin som jag och min själ och ande behövde. Att stå och röka medan hunden springer som en galning över stockar, stenar och i bäckar är som balsam för mig.

Med hjärtat som dunkar i bröstet efter att jag gått i den långa uppförsbacken till kyrkan som jag kan se från mitt köksfönster och vidare in i allt det gröna. Lätt regn som faller, helt utan att störa eller knacka på tålamodet. Luft som är klar och lätt att andas. Gröna, gröna, gröna blad. Knoppande sommar. Strax är den här och omfamnar oss. Möjligen är det ett pekoral att skriva så, men jag kan inte annat just nu. Grön och vacker och mystisk är skogen och däri är jag och hunden Dipp som i en egen värld.

Så nu kan jag lägga mig i sängen med gott samvete som huvudkudde och goda tankar som täcke.

 

Nu är det slutligen dags att låta rocken vila.

 

 

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: