He Not Busy Being Born Is Busy Dying

Nä, det går inte bra nu.

Inte idag. Inte just nu. Om en timma kanske det känns bättre. Men sedan i förrgår har jag plågats av en allt djupare melankoli. En känsla av att allt är smutsigt och grått. Som ett grått filter över hela världen. Min värld.

Kanske, troligen, har det varit lite för mycket de senaste månaderna. Jag har vaknat för tidigt, lagt mig för tidigt, gjort för mycket. Saker som tillsammans blir för mycket för en som redan bränt ut halva sitt ljus. Jag är inte en sådan som orkar med att vara på topp speciellt länge. 

Just nu så är energin i mig stark, men kroppen protesterar samtidigt och allt blir bara en enda stor kraft av irritation och vresighet. Det är snart läge att krypa in i gästrummet och bara vara, om jag inte lyckas vända på skutan.

Solen skiner, himlen är blå, luften är klar men det räcker inte för att skapa livslust mitt i ledan. Lusten att dricka bort resten av dagen, helgen, veckan, är så stark att jag nästan kan ta på den. Åh, tänk att få låta blodet blandas ut med spirituosa. Alkoholen som den enda lätta lösningen på att fördriva bort alla tankar på ekonomi och fetma och leda och rädsla och ensamhet och farlighet. Bara få driva iväg.

2012-10-09-14.12.41

Men det gör sig inte. Jag kan inte. Börjar jag använda alkohol för att flytta på ledans stora sten från min väg så går det snart åt helvete. Då är jag tillbaka på ruta ett. På stormsteg mot döden. Fan, när man tänker närmare på saken, död ska man ju ändå bli, så varför inte ha en lugn själ tills dess? Fram med flaskan.

Nä. Jag får lägga mig på soffan och klunka i mig min nya drog, förutom socker då, att titta på film. Det håller tankarna på dystra ting ifrån mig. Bättre, billigare (tack internet för det) och dessutom bra för fantasin, något jag ju behöver hålla igång om jag nu ska skriva på den där boken jag säger att jag ska skriva. Fan tro’t.

 

Träffar: 0

3 tankar på “He Not Busy Being Born Is Busy Dying”

 1. Jag kommenterar dig/er nästan aldrig fast jag alltid läser, ofta tänker att jag ska, ofta tänker på just er två.
  Kämpa på, ni har så mycket att vinna nu.
  Ert berör på ett mycket nära plan, jag kan inte förklara varför här och nu.

  Skriv din bok en dag. Jag kommer att läsa den.

  Kramar till er bägge
  My recent post

 2. Ta antabus. Det är allt för länge sen… Inte för att du kan dricka nu, men ändå… Det börjar bli dags. Och gästrummet är nog bra, för jag tänkte röja i garderoben. Så stolar åker ut, för jag ska hitta min kappa.
  Om jag inte väljer att titta på film först..
  Mer än så ska jag inte säga för då blir allt bara knas. Som vanligt när jag öppnar min stora trut.
  Älskar dig
  My recent post 5 dagar kvar

Kommentarer är stängda.