Helt utan ersättning, ännu två enskilda fall. Alliansen som slaktare.

Logo of The Alliance (Sweden)
Image via Wikipedia

Helt utan ersättning sedan mars | Nyheter | Aftonbladet.

Vilka åtgärder vill ni sätta in?

– Vi vill bland annat tidigarelägga och förlänga arbetslivsintroduktionsperioden, så att den inleds redan ett år efter sjukskrivningen. Dessutom vill vi ta fram verktyg för att få en likadan bedömning mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen, så att de inte bedömer samma person på olika sätt.

 

Man vill alltså att människor ska bedömas tidigare så att de kan kastas ut ur sjukförsäkringen tidigare. Det går ju inte att tolka på något annat sätt. Vad faen är det som händer? Vad är nästa steg? Att förbjuda sjukdom överhuvudtaget? Eller att varje människa ska kopplas till elektroder i skallen, som ger elektriska stötar så fort man ens funderar på att man är sjuk?

Det är just i den situationen jag själv är i. En evig rundgång mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och sjukvården och arbetsgivaren.

Vad är det som gått så jävla fel? Hur (inte) tänker Alliansen? Tror de på allvar att alla blir friska om man bara klämmer på dem som vore vi en gammal kaviartub? Då kan jag ju berätta att om man klämmer ihop en människa så går den sönder och livet pressas ut som just den där kaviaren. Redo att ätas upp av systemet.

Jag förstår mig inte längre på den här världen, det här landet. Trygghet är bara ett annat ord för latmaskar som är krävande av landets budget.

Tja, vi har den regering folket har röstat på. Så egentligen, på riktigt, är det människorna runt oss som vill ha det såhär.

 

Ännu ett enskilt fall:

Sjukskrivna Carina har hamnat utanför systemet.

 

 

Enhanced by Zemanta

Hits: 0

1 tanke på “Helt utan ersättning, ännu två enskilda fall. Alliansen som slaktare.”

  1. Man blir ju det. Det är så hopplöst på något sätt. Sorgligt egentligen, men hopplöst. Som om en gammal väl dött och man själv blir kvar vid graven redo att hoppa ner själv. :-(

Kommentarer är stängda.