Helt utan ödmjukhet lever jag med den svarta hunden.

Även jag har en viss stolthet.

Jag vägrar ta emot med allmosor, lån, gåvor. Även en sådan som mig, en parasit på samhällskroppen kan känna stolthet, vilja vara en fri man, för det blir man inte när man hela tiden får förlita sig på andra. Den Helande Maria får mer än gärna göra som hon vill. För hon förtjänar all hjälp hon kan få. Hon är en god människa, till skillnad mot mig. Jag är en förgiftad man, en syndare. Jag förtjänar inget mer än att leva i armod.

Ingen mer mat, inga mer pengar. Jag vägrar. Jag vägrar äta mer än jag själv har råd med. Jag vägrar att förlita mig på andra för att få livet att rulla.

Det är bättre jag gömmer mig från världen i sängen. Jag ger upp nu. Jag har kämpat så jävla hårt, men ingenting blir bättre. Det är väl karma kan jag tro. Jag tycker inte synd om mig själv, tro inte att jag vältrar mig i självömkan. Jag har bara bestämt mig för att det räcker nu.

Jag kommer äta det jag har råd med, klä mig i det jag själv kan köpa, leva utifrån mina tillgångar, sådana som jag ända får i gåva från samhället. Min sjukförsäkring. Inget mer.

Tror någon verkligen att det är så enkelt att man kan svälta folk till att börja jobba trots att de där sjuka? Vem fan kom på en sådan tanke? Tror någon jag skulle vilja leva såhär om jag kunde förändra det? Jag har kvar min anställning, jag skulle kunna jobba i morgon om det gick. Men jag kan inte, det går inte, jag går inte att ha på en arbetsplats, jag kan inte sköta ett jobb. Fan, vissa dagar kan jag ju inte ens leva värdigt, en dag som den här.

Så jag ger upp. Skiter i att tvätta mig, det räcker med att jag gör det i övermorgon. Jag lägger mig, sover så gott jag kan, gömmer mig från världen. På tisdag kommer jag skina, av de sista krafterna jag har, allt för att Den Helande Maria ska få ett så bra bröllop som möjligt, för att hon ska få en så bra man som möjligt. Men tills dess … Jag skiter i allt.

Träffar: 0

3 tankar på “Helt utan ödmjukhet lever jag med den svarta hunden.”

  1. Du har rätt som vanligt. Jag är väl bara trasig igen, men även trasiga människor kan lagas, kan laga sig själva. Så jag tar en dusch och tar mig i kragen. jag vill inte förstöra dina dagar bara för att jag vill vältra mig i självömkan. Förlåt.

  2. Nu skiter jag i stolthet, jag åker till stan, sen gör du vad du vill. Jag är en görare och tänker inte bara sitta här och se hur allt närmar sig, men inget händer… Ja, du lär bli arg, men det är jag beredd att skita i just nu.
    Snart är det tisdag och jag vill ha det så perfekt det bara kan bli.

Kommentarer är stängda.