Hemska misstag och exempellösa framgångar.

Jag tittar på ärvechiffonjén och inser att jag gjort ett förfärligt misstag.

Mitt i allt det hypomana så hade jag ju pippi på att måla om möblerna. I de allra flesta fallen var det välbehövligt. Lite färg lyfte möbeln. Men chiffonjén skulle jag låtit vara. Men vem tänker när man är som allra mest uppvarvad? Min impulskontroll är ju inte den allra bästa när jag är uppsnurrad och hypoman.

Så den står där nu. Det ser för jävligt ut och jag inser att det kommer ta lite tid att fixa till det som blev fel. Det som redan är målat kan jag inte göra så mycket åt. Så jag får fortsätta på det inslagna spåret och måla ännu mer detaljer vita. Men det blir nog bra i sista änden kan jag tro.

Det är på det här sättet rätt ofta. Jag sätter igång stora projekt och kör sedan slut på energi och lust och kvar blir halvfärdiga saker. Men det går bättre nu för tiden. Jag brukar ro det mesta i hamn efter ett tag. Oftast.

Jag tror väl att den där möbeln kommer bli rätt snygg när jag väl målat klart den. Det som blev fel var för en gångs skull att jag målade för lite än för mycket. Så jag får färdigställa den kan jag tro.

Vi lever i mellantiden mellan jul och nyår. Det har varit ett händelserikt år, minst sagt. Ett bra år, på det hela stora. Jag har gått ner 10 kilo, skall väl klämma till med 10 till, minst. Byxor som jag inte kunnat använda på åratal får jag nu på mig lätt som en plätt. Förhoppningsvis kommer även de bli en smula för stora.

Bröllop, en sommar som var torr som fnöske, en vinter som än så länge varit en enda orgie i regnande, nya bekantskaper, jag har tittat på hundratals filmer, läst en del, njutit av att sakta men säkert få en hel familj, en som inte dragits isär av mitt egna drickande. Fått en ny diagnos att lägga till de andra. Allt det plus tusen och tusen andra små saker. Det och den där jäkla chiffonjén .

Hits: 0

1 tanke på “Hemska misstag och exempellösa framgångar.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.