Hennes skugga på väggen.

2012-02-27

17:42:20


Tystnad.

Även om musiken från högtalarna fyller rummen så är det tyst. Inga röster, inga ord. Bara en hund och en katt som sover. Och så jag då. Lika tyst som väggarna. Det finns ju ändå ingen anledning till att tala. För vem skulle lyssna när det inte finns något mer kvar än skuggan av henne.

The Turkish invasion of Klis Fortress in Lika,...
Image via Wikipedia

Hon är tillbaka på lasarettet. Det är nödvändigt, jag vet det. Men det blir likt förbannat ett hål i vårt hem när hon inte är här. Det blir en tidig kväll. En väldigt tidig kväll. Jag gör som jag brukar när något blir jobbigt. Stänger av och sover mig genom tiden. Det är ett mönster, jag vet. Men jag hittar inget annat sätt. Visst, jag kan dricka mig genom tiden med. Det är bara det att det inte ger mig något längre. Alkoholen som flykt har spelat ut sin roll. Det räcker med några glas för att jag ska bli mätt på det hela. Dessutom, jag orkar bara inte med en enda bakfull morgon till i livet.

Så jag tar väl mina nattabletter efter att jag gått en promenad med hunden. Lägger mig på soffan och försöker titta på något, vad som helst som fyller skärmen med en stunds stillhet. Sen sover jag bort resten av kvällen, natten.

I morgon ska jag försöka räta upp min värld igen. Det kanske känns lite lättare att gå igenom rummen då, utan att hela tiden känna av det där hålet som fyller dem allt mer.

Vi får se.

Älskade Den Helande Maria
Enhanced by Zemanta

Hits: 1