Historielöshet i kommunen och girighetens utbredande.

Dom är för roliga, beslutsfattarna i vår stad. Pratade med mina stora barns moder som kunde informera mig om att man planerar ett korttidsboende i de lokaler där hemvården för tillfället huserar. Väl så. Men till saken hör att det låg just et korttidsboende i samma lokaler där fram till 1999 när man lade ner enheten eftersom den inte bar sig ekonomiskt eftersom det var för få platser. Så man lade ner enheten, placerade om personalen till andra lokaler och flyttade dit hemtjänst, larmpatrull och hemsjukvård. Jag vet för jag var med och det blev på något märkligt sätt min uppgift att informera och stötta personalen i det hela, nyutbildad sjuksköterska och nybakad arbetsledare som jag var. Resten av cheferna hukade bakom sina skrivbord.


Nu är man tillbaka på ruta ett igen och hemvården skall flytta. Igen. De har flyttat en oändligt antal gånger under mina 16 år på kommundelen. De har varit både lite här och där. Det är så det går när storbossarna inte har koll på historien. För det borde väl inte gå att knö in mer vårdtagare på korttidsenheten nu än det gick då? Man hade då två vårdtagare i varje rum och mer kan jag då rakt inte tänka mig att man får plats med fler nu heller. Om man nu inte tänker sig 4-plats rum. Eller varför inte 8? 12? Eller så tror sig nån chef kommit på en strålande idé som ingen tänkte på förra gången?


Man skrattar sig ryggen i krok. Det är någon som tror sig ha kommit på en lysande idé men som egentligen bara har uppfunnit hjulet igen. Dessutom ett fyrkantigt hjul.


Samtidigt pratar man om ekonomisk kris i kommundelen. I samma ögonblick så broderar kommunalråden ut sina lyriska beskrivningar om Borås kanonstadiga ekonomi. Det känns lite som att en barnfamilj skulle spara undan 4000 kronor i månaden och sedan leva på potatis alléna och bo en en jordhåla med stampat jordgolv. Man har gott om pengar men lever eländigt. Finansen styr i vår tid, sen kan man prata sig varm om välfärdssamhälle och att alla skall vara med hur mycket man vill men den krassa verkligheten är att vi lever i en Kung Midas-tid. Om vi inte aktar oss så förvandlas all vår mat till guld och vi svälter ihjäl.


Men lite komiskt är det allt.

Hits: 0

1 tanke på “Historielöshet i kommunen och girighetens utbredande.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: