Hotet från historiens glömska

Coat of arms of the county of Västra Götaland,...
Image via Wikipedia

Om precis en vecka räknas min röst. För en gångs skull så får jag vara med och bestämma. Det är stort och viktigt. Ju mer jag tänker på det ju mer tacksam blir jag. Att få bo i ett land där frihet och demokrati ses som det primära. Ett land som är öppet och godmodigt, fritt och vackert. Ett land där även en bräcklig själ, en alkis som mig, får vara med och visa riktningen.

Det pratas om block och allianser hit och dit. Färger blandas och det är så en regnbåge skapas. Men så har vi det där som alla pratar om. Partiet som har landet i sitt partinamn. De som säger sig värna det Svenska, men som egentligen förkastar stora delar av det som gjort landet till stort. Människans lika värde, öppenheten, den välkomnande famnen, tanken på att vi alla ska hjälpas åt. De har pekat ut en fiende. En religion. De säger sig veta att fienden kommer ta över landet om vi inte bromsar, sätter stopp. Sluter armarna över bröstet och hatar.

Det har hänt tidigare. I 30-talets Tyskland var det judarna som var fienden. Det var Judendomen som var fienden. Man såg inga individer, bara en enda massa. Vi vet alla hur det gick. Nu är det Islam som är fienden. Återigen ser man inga individer, bara en enda massa av muslimer. Alla och alla igen är onda och vill just dig illa. Det är Islam som gör att inte människor får jobb. Det är Islam som gör att ekonomin inte blomstrar precis hela tiden. Det är Islam som hotar dig till livet.

Ser verkligen inte människor den uppenbara parallellen?

I ett land med 9 millioner innevånare, lika många, ungefär, som bor i London, säger man att vi inte har plats. Man kräver Lebensraum, fast man kallar det inte så. Man säger att vi inte har råd. Man säger, på en och samma gång, att invandrare tar våra jobb och lever på bidrag. Samtidigt tydligen. Man pekar på kulturella skillnader. Säger att de borgar för en katastrof. Att den Svenska kulturen kommer raderas. Även fast det enda stora hotet mot landets kultur kommer från de anlosaxiska länderna. Om det nu finns något hot. Själv ser jag andra kulturer som en möjlighet. Det hade varit förfärligt om inget kommit in i landet utifrån sedan stenåldern. De som påpekar att vi har mycket mer gemensamt med de närmaste Europeiska länderna och USA glömmer att vi har mycket gemensamt med dem just för att de har påverkat vår kultur, inget annat. Påverkan sker hela tiden. Landet lever inte i vakuum, även om SD-anhängare så gärna vill att det ska göra det.

Sen finns de dem som säger att de tänker rösta på SD för att “röra om i grytan” lite. Är det verkligen värt det? Vore det inte då bättre att rösta på PP eller något som faktiskt inte kommer göra människor illa och som i förlängningen kan kosta liv? Men återigen verkar det som att folk inte ser den uppenbara parallellen, de ser på SD som ofarliga. Lite som Europa såg på Hitler en gång i tiden. Återigen, vi vet hur det slutade.

Så om en vecka räknas allas våra röster. Det vore trivsamt att kunna kalla sig stolt Svensk även efter det.

Hits: 0

1 tanke på “Hotet från historiens glömska”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: