Hur jag räddades.

Jag lever ett annat liv nu.

Jag lever, håll i dig nu, ett hälsosamt liv. Det är inget jag ändrat på själv, jag har hjälp. Medicin mot de flesta demonerna, terapi mot resten av dem, en kvinna, Den Helande Maria, som jag ska gifta mig med om tre veckor, en arbetsgivare, Borås stad, som ger oss anställda gratis inträde till badhuset så jag kan simma, ett fantastiskt projekt, Nextfit W8-fight där Nextfit med Tony Holm i spetsen, där vi får gratis gymträning, personliga råd av erfarna tränare, hjälp att äta hälsosamt genom en gratis matkasse där vi alla fick en bra blandning av basvaror, gratis kläder och en rejäl rabatt på ett par inne och ett par uteskor.

Jag kan tacka Motivationsenheten som lärde mig lära känna mig själv, att faktiskt inse att jag är värd att rädda från alkoholen och de negativa tankarna och den kassa självkänsla jag hade.

me

Allt det där har ramlat i mitt knä och jag lovar, jag tar allt på allvar och gör mitt allra bästa för att visa att jag är värd allt det där. Jag gör vad jag kan, jag ger mig själv gåvan av att veta att jag är starkare än jag trodde, att jag inte längre är värdelös. Jag kan och jag gör. Allt motstånd sitter i min egen skalle.

Men, jag ska inte på något sätt förringa att man bara inte kan börja gå långa promenader för att ta sig ut ur en depression. För det krävs det andra medel. Men när man väl är ute ur den mörka tunneln, efter att man fått verktygen för att överleva utanför den, så är motion ett utmärkt sätt att ge livet större mening. Ett oerhört stort steg att ta, så mycket större än många förstår. Man kan inte bara ta sin bår och gå, inte med en gång. Men när man väl kommit upp ur båren är det bara att köra.

Jag kunde mycket väl vara död nu. Jag gjorde ju mina försök. Gudskelov misslyckades jag. För om jag verkligen lyckats, så skulle jag gått miste det här härliga livet jag lever nu.

Så för dig som befinner dig längst ner i allt det där svarta kan jag säga, kan jag lova dig, håll bara ut, stå ut, det kommer bli bättre, bli bättre dagar. Klamra fast dig vid livet så hårt du bara kan, kämpa, kämpa den där kampen som är så mycket svårare än de flesta inser. Att vara deprimerad är inte att vara ledsen, att vara deprimerad är att befinna sig i vakuum. Inga känslor, inga tankar, bara svart och helt och hållet meningslöst.

Men du kan, du vågar. Du kommer ut, det ligger i depressionens gener, du kommer ut och då är du starkare än de alla starka som världen har. Håll hur och du kan bli som mig. En vinnare!


 

Du kan läsa mer om vår träning och Nextfit W8-fight på vår gemensamma blogg som du finner här

Träffar: 0

4 tankar på “Hur jag räddades.”

  1. Jonas, jag blir glad i hjärtat av det jag läst♡! Det är din/er tur nu, att ha lite medvind istället för motvind, o jag hejar o tror på dig!!! Varm Kram Jenny.

Kommentarer är stängda.