Hur Motörhead blev Morrissey och jag blev tacksam.

Jag orkar inte ens bli upprörd.

Kanske förtränger jag, men det känns snarare som att jag är realistisk och inte oroar mig för något som jag inte längre kan påverka. Vi har gjort vad vi kan idag, kontaktat FK båda två, pratat med soc och med våra vårdmottagningar. Mer kan vi inte göra just idag  och varför noja sig över det då?

Jag har suttit i värre knipor än den här. Betydligt värre. Jag har varit uträknad och mer eller mindre glömd, till och med av mig själv. Nere, mer nere än man kan förstå.

Den här brasan var den som håll mig levande då jag satt i den där kolonistugan i januari 2008.
Den här brasan var den som håll mig levande då jag satt i den där kolonistugan i januari 2008.

Så, jag försöker istället njuta av dagen. Ute ser det ur att vara nästan vårväder. Hunden har börjat röra på sig, hon är mer morgontrött än vad jag är. Det enda jag gör för att få ur mig en smula ilska och trötthet är att dundra på med Motörhead och AC/DC. Jag sitter och småpratar med Den Helande Maria, vi säger egentligen inte så mycket, men det räcker för mig för att känna vilken välsignelse hon är för mig.

Jag sitter även och småtjattar med äldsta sonen på skype. Vi skriver nonsens och samtidigt kloka saker till varandra. Det är något sorts språk som vi hittat,  en rak linje mellan vår DNA som håller samman våra ord så att de blir begripliga för oss och rent obegripligt för andra.  Det är rätt märkligt, men även det där gör att dagens lilla puckel med pengar och allt vad fan det är känns lite mindre, skaver mindre.

Jag har det bra. Jag är inte värd att ha det bra, men något måste jag ha gjort för att få det liv jag nu har.

Det har varit värre. Det kommer bli bättre. Mer begär jag inte av livet.

PS: Jag bytte musik till Morrissey och det känns som att det passar bättre.

 

Träffar: 0