Hur ska man förklara en sak för någon som varken lyssnar eller förstår det som sägs?

En del generaliserar så mycket att de inte kan annat än att se precis det som de vill och inget annat.


(Den här texten har både jag och min älskade hustru Maria arbetat fram tillsammans)


Oftast när tidningar, tv, radio och på internet beskriver ett brott som utförts av någon med psykisk ohälsa, låt oss säga ett mord, så använder man oftast beteckningen psyksjuk.

Inte vilket sorts psykisk ohälsa, inte vilken diagnos det handlar om. Så, om jag skulle begå ett brott är det ju en person med psykisk ohälsa som är gärningsmannen. Betyder det att alla med psykisk ohälsa är presumtiva mördare eller våldtäktsmän till exempel? Är jag farlig? Om man träffar på en läkare som är otrevlig, är alla läkare otrevliga? Om jag målar min vägg grön är alla andra väggar i världen gröna?  Nope. Det finns grader i helvetet så att säga.

Texten som ni ser i bilden här under är tagen från FB och eftersom personen i slutet ger sitt medgivande till att man gör vad man vill med den så använder jag den här, utan att visa namnet på den som skrev det.

Läs och njut av en språkbehandling utöver det mesta och en tankeförmåga som skulle göra vilken bandmask som helst stolt. Nåväl, så här ser det ut:

Skärmklipp

Om jag åker genom Danderyd och någon skjuter mot min bil, tvingar ut mig och pissar på mig? Betyder det då att alla från Danderyd per automatik skulle göra det samma om de såg mig? Bara för att de är från Danderyd?

Sen, varför. Vem tar sig tid att slösa sina krafter på att slå sönder en bil som åker förbi och varför? Med risk för att offret skulle åka raka vägen till polisen, anmäla det hela, det finns ju utmärkta vittnesmål kring det hela. Så ställer man sig ju genast frågan: varför? Vad var meningen i att riskera att bli omedelbart utvisad eller frihetsberövad över absolut ingenting, helt utan anledning! Vad är tanken med att bita den hand som föder en?

Dessutom, att sitta och uggla här och tigga ger inte speciellt mycket, polis och socialtjänsten beräknar att en tiggare kan tjäna som mest 200 kronor på en dag. Sen finnas det dagar när de möjligen kan få upp till 500 kronor. Mycket pengar i deras hemland men ingen förmögenhet, de bor inte i palats som en del tro. Det blir inte mer.

Det finns inga vita skåpbilar som åker omkring och kidnappar barn, stjäl hundar eller samlar ihopen massa pengar genom att utnyttja tiggarnas utsatt. Det finns ingen ökad brottslighet knuten till tiggarna, det finns ingen som blir rik på att tigga och dessutom, för att övertyga er: Sätt er en dag på gatan nu i februari och känn hur lätt det är att sitta så i 12-16 timmar varje dag. Oavsettt väder och dessutom utan att få använda andra pengar än de som du tiggt ihop.

Dessutom, hur fan kan man beteckna andra människor som pack eller virus och allt det är? Det förminskar bara den människan som sade det. Om det beror på dålig uppfostran, dåliga skolresultat, speciellt historia, både fram till och med 1900 och även den moderna historien och nutid, att man är fd skinnskalle, att man alldeles tappat allt som ens liknar empati, har väldigt svårt att tänka, eller att man helt enkelt är så narcissistiske att man bara genom att finnas till vara bättre än många andra. Kanske även dig? Vem vet.

Jag återger ännu en gång slutledningsförmågan från en man som lever under en sten och putsar på sin ring och dricker vatten från vattenpölar. Bara stavningen är en ohejdad källa till både skratt och lite orolig omtanke.


 

 Idag va jag o 2 vänner ute o åkte o så hamnade vi i botaström där tiggarna bor en audi följde efter oss när va vid rastplatsen, lång historia kort så slutade de med att vi vart jagade av 2 bilar en grå audi och en vw sharan o orange Mercedes Vito buss blockerade vägen o ca 8st stod där med golf klubbor,påkar, o slägga modell stor, fick ta diket för o rädda våra liv, bilen vart sönder slagen motorhuv, framruta,tak,o baklucka, O NEJ VI GJORDE INGET FÖR O PROVOSERA DOM!! Men ha i tanke att dom där jävla luffarna sitter vid affärerna o tigger pengar o ni e så blå ögda o lägger pengar o tycker synd om dom, dela lr gör vad ni vill men nu har jag sagt mitt, UT MED PACKEN


(Återigen, den här texten har både jag och min älskade hustru, kvinnan jag älskar Maria arbetat fram tillsammans).

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.