Hur stilla mitt oroliga hjärta?

Jag har nog börjat med en annan sorts flykt. Jag har börjat se mig själv från utom mig själv. Som om jag studerade en fisk i en damm. Som om det inte är jag som mår som här.

Jag vet inte om det är ett bra tecken eller ett dåligt. Kommer jag lära mig något av det eller kommer det ställa mig helt utanför mig själv?

Jag har två svaga punkter. Förutom att jag är svag i själen då. Magen och halsen. När jag blir stressad så lägger båda de där två av. Ont i magen och illamående och en självklar förkylning. En sådan där förkylning som leder till halsfluss och lunginflammation. Svag i både kropp och själ. Nu undrar jag bara när förkylningen kommer. När feber och hosta och ont i halsen ska presentera sig själv. Kan man bli sjukskriven för det när man är utförsäkrad? Det är sådant som går runt i skallen på mig.

Dammet ligger tjockt på alla plana ytor i min lägenhet. Jag har blivit en smula blind för allt som är utanför mig själv. Jag borde byta sängkläder efter de sista dagarnas nattliga svettattacker. Men jag orkar inte.

Jag borde dammsuga, men jag kommer mig inte för att köpa nya dammsugarpåsar. Jag borde äta en jag orkar inte göra något som jag kan tugga i mig. Det är så märkligt att jag vet allt det där men ändå skiter i det. Allt sådant som jag brukar vara väldigt noga med. Förutom maten då. Jag äter när jag kommer på att jag borde det. Ingen mat på tre dagar och sedan två dagars frosseri. Ingen ordning på något.

Så jag lägger mig igen. Soffan är min vän.

Om jag bara kunde få sova lite. Riktigt sova.

2 tankar på “Hur stilla mitt oroliga hjärta?”

  1. Du äter som en ätstörd, utan att vara ätstörd? Att jag ens tänker tanken på att vara avundsjuk på en sådan sak är ju pinsamt men jag kan inte låta bli. Vad mitt förnuftiga jag vill säga är hur som helst att om du om så endast med stor ansträngning klarar av att äta så ät! Tvinga i dig maten varje dag flera gånger om dagen i lagoma mängder! Det kan inte ta bort alla dina bekymmer såklart men det kan ju få dig att må åtminstone lite bättre.

    • Har inte ens tänkt på att det faktiskt är så. Vad allt ska man inte råka ut för? Här samlar man diagnoser som andra samlar frimärken :-)

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: