Hypoman, jag? Du skojar väl eller?

2012-06-22

05:19:41


Så jävla dålig timing.

Sömnlös i Viskafors. Kan inte somna. Helt hopplöst. Varit pigg som en liten ekorre hela natten. Så nu har jag väl gett upp till viss del. Bryggt en kanna kaffe, börjar fundera på vad som behöver göras före Den Helande Maria kommer hem. Börjat lura på hur länge jag ska klara att vara vaken i eftermiddag. Kommer fram till att det nog inte går så bra. Eller så kör jag bara på och mår som en bakfull iller i morgon. Som sagt, dålig timing.

Ibland så sänker jag mig ju själv totalt genom mediciner. För att sova ordentligt. Ofta slutar det med att jag sover i ett dygn eller mer, av ren utmattning. Det är inte läge att göra det

, Hypoman, jag? Du skojar väl eller?, WoBWorld
SchizophreniaBrain (Photo credit: Wikipedia)

heller. Hur jag än vänder mig så har jag ändalyktan bak. Just nu har jag inte riktigt koll på om jag är hypoman. Men troligen är jag det. Därav retligheten, otåligheten, de snabba associationerna i skallen. Jag menar, jag skrev ju en del igår. Det var lite som att tömma en böld, det bara ramlade ur mig, fanns ingen avstängning, även om det troligen hade varit på sin plats. Bara för att jag skriver något så betyder det ju inte att det är läsvärt. Eller ens värt att ödsla tid på. Fast, det är det ju ändå så sällan här i min lilla värld så sak samma.

 

Fast en del uppskattar det jag skriver. Det känns både trivsamt och hedrande. Jag kan ju inte annat än tacka ödmjukt i de lägena, någon nytta gör jag kanske ändå. Verkar det som.

Men nu ska jag nog försöka titta på ännu ett avsnitt av Morden i Midsomer, det funkar alltid, i alla lägen. Småtrevligt och puttrigt på något sätt. Vi kan väl säga så här, amerikansk skräckfilm är inte min grej. Tacka vet jag anglosaxisk puttrighet.

Så, vi får se hur det här går. Kan nog gå lite hur som helst börjar jag tro.

Livet är allt bra spännande.

 

Förresten, det kanske är lite på sin plats att förklara hur i hela fridens namn agression får plats i allt det bipolära. Det beror sig på att jag är det som kallas Bipolär typ II med blandepisoder. Det är väl just det där sista som ställer till det lite i skallen på mig. Låt mig visa:

Blandade episoder

I en blandad bipolär episod förekommer symtom på mani och egentlig depression samtidigt under minst en vecka då kriterierna för ett maniskt skov och en egentlig depression uppfylls närapå varje dag.[13][sv 4] Enligt det federala National Institute of Mental Health (NIMH) i USA är ofta förekommande symtom: agitation, sömnproblem, stora förändringar i aptiten och självmordstankar. Personen kan känna sig mycket ledsen och hopplös och på samma gång extremt energifull.[7] En annan vanlig definition (av forskaren Hagop S. Akiskal) lyder: “Samtidiga maniska och depressiva symtom. Vanföreställningar, hallucinationer, motorisk under- eller överaktivitet, samt svår ångest.”[5] Diagnosen försvåras av att en mani eller depression också kan innehålla det motsatta tillståndets karaktäristiska symtom, inte minst i faser då stämningsläget cyklar (eller pendlar) mellan skov eller ett normalläge.[37]ICD-10 förusätter en tidigare bekräftad bipolär episod samt att patienten upplever kombinerade eller snabbt växlande maniska och depressiva symtom.[35][en 3]

 

Allt detta enligt Wikipedia och då är det ju sant. Som vi alla vet.

 

Så där, alltid trivsamt att sprida lite kunskap i världen.

, Hypoman, jag? Du skojar väl eller?, WoBWorld

Hits: 0

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: