I ett hem som vårt bor kärleken.

Jag kan inte riktigt förklara hur vårt hem ser ut.

Jag själv vill nog att det ska synas att här bor en akademiker. Vi har det ombonat, men chiffonjén jag fick av min fader, har vi anpassat resten av möbleringen efter. Jag själv tycker det är som att gå rakt in i en kärleksfull kram.

Någon sade att vi har det hippieaktigt och det var ju inte riktigt meningen. Men hen hade rätt. Vi har en salig röra av möbler och prydnadssaker och tavlor. Det är inte så att det är stökigt, det är både jag och Den Helande Maria alldeles för svårt för. Vi måste leva i en värld där allt ligger på rätt plats.

Vissa saker, som bokstaplar, har vi lagt där för att det ska just se ut som ett hem där böcker spelar roll. För det gör det ju.

Vi lever lite smått måste jag säga. Den Helande Maria tycker att vi borde ha mer garderober, men just nu är den riktigt stora, man kan gå in i den alltså, fylld med sådant som ska slängas eller ges bort eller helt enkelt ska ner i källaren för att spara.

Men visst ser jag ut som en akademiker?
Men visst ser jag ut som en akademiker?

Vår lägenhet har snedtag. Jag älskar den varma känslan jag får i vårt sovrum just för det. Lägenheten har ett stort kök, två sovrum där det ena även fungerar som, kontor. Det går inte att resa sig rakt i det rummet, men att sitta där går alldeles utmärkt.

Vår balkong ligger i Västnordväst, vi har en markis som skyddar oss från en stekhet sol eller fallande regn. Där kan man sitta på kvällen och njuta av en god kopp kaffe. Bara slappna av.

Flera av våra möbler och saker är gåvor från kända eller okända människor som förbarmat sig över oss och i vår fattigdom. Människor är mildrar till sinnes och vackrare i sin hjärtan än man kan tro.

Vår soffa köpte vi på Myrorna, en del av de kläder och skor och väskor vi har är köpta på Emmaus eller Myrorna. Jag önskar jag kommit på tidigare just det där med att köpa begagnade kläder och saker. Men förr konsumerade jag i våldsam takt. Så onödigt.

VI har en katt som älskar att ligga i fönstren och titta, vi har en hund som är totalt tossig och underbar.

Själva? Jo vi älskar varandra och skulle nog kunna bo i en grotta med stampat jordgolv och ändå bjuda varandra på oändlig kärlek och omtanke.

Träffar: 0

4 tankar på “I ett hem som vårt bor kärleken.”

Kommentarer är stängda.