I skarven mellan sömn och språng.

2012-02-24

06:42:05


Ljus på himlen

Jag vaknar utsövd. Energi som spritter i kroppen. Tankar om världen. Försöker byta musik. Bryta mönster, plöja nya känslor. Men det faller på att jag kanske inte vill egentligen.

Jag försöker lysa lite mindre. Ta mindre plats. Vara snäll och tillgiven och göra mera nytta men jag kan inte riktigt än. I drömmarna har jag varit allt det jag vill vara. Alla dörrar står vidöppna. Men när jag vaknar är många vägar obönhörligt förstörda av livets hällregn. Nu gäller det att jag finner rätt väg, en som inte slutar stumt i tomma intet. 

English: This Sketch was created by Mrs Postan...
Image via Wikipedia

Sömnen har inte släppt sitt grepp än. Kaffe och tobak har börjat pulsera i takt med mitt hjärta, mitt blod bär det i kroppen. Alla de där små, små ämnena som skall väcka mina tankar till liv.

Stelnat. Jag är inte längre vig och öppen för allt. Kanske söker jag undermedvetet ungdomen? Samma musik som då, samma böcker som då, samma känslor som då. Det har blivit svårt att lägga till det nya. Jag vill inte ens. Inte längre.

Om jag inte får ordning på dagen snart så faller jag ner i letargi, jag vet ju det. Så lätt att gå och lägga sig igen, sova någon timma till och förstöra hela dagen med att vara trött och seg. Mycket att göra. Städa och handla och gå och blunda och inte känna något överhuvudtaget. Autopilot.

 

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0