I used to be cruel.

Det blev Fru Carlzon som lagar mat.

Det är så roligt att följa hennes framfart i köket. När vi träffades så var hon livrädd för allt som hade med matlagning att göra. Hon hade fått för sig att hon inte kunde koka vatten ens. Men så är det ju inte. Hon är duktig på att laga mat. Har känsla för hur de olika smakerna skall kombineras och passa in i varandra. Hon saltar rätt, petar in en dutt av det ena och en dutt av det andra och resultatet har blivit läckert varje gång.

Det var en gång det havererade. Och gud vilket haveri, allt blev en enda matkatastrof. Men det bevisar ju bara att hon vågar. Den där gången är dessutom en isolerad liten eskapad och resten av de gången hon lagar mat så är det svårt att sluta äta även fast man är mätt. Hon kan helt enkelt laga väldigt god mat.

Så, hon, som är en görare, medan jag är en tänkare, fick väl nog av att jag satt och planerade att göra mat, så hon tog tag i saken och gör mat i detta nu. Det är en av anledningarna till att jag älskar den kvinnan så mycket. Hennes enorma mod.

1483416_10151911499329580_803426615_n

Hon är rädd för allt, men vågar allt. När vi var på badhuset första gången tillsammans så gick vi in i den gemensamma ångbastun. Vi satt där ett tag i eukalyptusdimman innan vi gick ut och precis utanför bastun finns en kallbassäng. 4 gånger 4 meter med iskallt vatten. Jag har själv doppat mig där i, och det är skönt, äventyrligt och uppiggande. Men jag tvekade länge innan det blev av och jag gör det inte varje gång. Men Fru Carlzon, hon bara hoppade i. Det fanns liksom ingen tvekan. Hon bara tog steget och hoppade i.

Hur ska jag beskriva kärleken till henne. Jag kan inte. Det finns inga ord även om jag är full av dem. Jag bemästrar orden, jag leker med dem, ger dem mening och det är det jag gör bäst. Sen får andra säga vad de vill, jag är en ordkonstnär. Men jag kan inte för mitt liv beskriva lyckan av att somna och vakna med henne. Se hennes enorma mod inför en värld som behandlar henne illa.

Jag har varit grym. Jag har slagit sönder alla förhållanden med mitt beteende, mina ord och mina handlingar. Jag har föraktat de som älskat mig. Jag har hittat deras svaga punkter och där har jag borrat in mig tills de spruckit. Jag ångrar varje sådan handlingar, men jag kan inte få dem ogjorda. De lever vidare och återigen, det finns inga ord för att be om ursäkt. Bara säga: jag gjorde fel.

Men den här kvinnan. Hon äger mig. Hon kan få mig att dansa naken på ett torg om hon vill. Jag är hennes att äga, att bruka och att, om hon vill, förgöra.

Hur förklarar man en sådan kärlek?


 httpv://youtu.be/Jk0dBZ1meio


It’s getting better all the time

I used to get mad at my school (No I can’t complain)
The teachers who taught me weren’t cool (No I can’t complain)
You’re holding me down (Oh), turning me round (Oh)
Filling me up with your rules (Foolish rules)

I’ve got to admit it’s getting better (Better)
A little better all the time (It can’t get more worse)
I have to admit it’s getting better (Better)
It’s getting better since you’ve been mine

Me used to be angry young man
Me hiding me head in the sand
You gave me the word, I finally heard
I’m doing the best that I can

I’ve got to admit it’s getting better (Better)
A little better all the time (It can’t get more worse)
I have to admit it’s getting better (Better)
It’s getting better since you’ve been mine
Getting so much better all the time
It’s getting better all the time
Better, better, better
It’s getting better all the time
Better, better, better

I used to be cruel to my woman
I beat her and kept her apart from the things that she loved
Man I was mean but I’m changing my scene
And I’m doing the best that I can (Ooh)

I admit it’s getting better (Better)
A little better all the time (It can’t get more worse)
Yes I admit it’s getting better (Better)
It’s getting better since you’ve been mine
Getting so much better all the time
It’s getting better all the time
Better, better, better
It’s getting better all the time
Better, better, better
Getting so much better all the time

8 tankar på “I used to be cruel.”

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: