I väntan på fas 5

Jag har haft feber.

Den där känslan av sjukdom som kan drabba en människa helt plötsligt om man inte passar sig. Undviker baciller, tvättar bort virus. De når mig så lätt. Förr, för några år sedan, blev jag sjuk nästan en gång i månaden. Det var väl kroppen som tvingade ner mitt tempo till stillasittande. Kroppen som försökt tala mig tillrätta i många år kom på knepet för att lugna ner mig. En halsfluss där, en lunginflammation där. Host och snörvel. Troligen ligger mina dåliga tänder bakom en hel del halsinfektioner.

English: pg 26 of Dramas de Guillermo Shakespeare
English: pg 26 of Dramas de Guillermo Shakespeare (Photo credit: Wikipedia)

Men det är inte så nuförtiden. Jag blir sällan sjuk. Jag och min kropp kommer rätt bra överens nu. Men nu protesterar den igen. Det är ju egentligen inte så konstigt. Jag har gått från noll till hundra på så kort tid, börjat träna dagligen, köra slut på kroppens reserver, tvingat den att börja fungera som den ska.

Det får ta sin tid. Hälsan kommer till mig. Jag var sjuk idag, men jag tror att det är borta i morgon. Då har jag lite att ta igen, men det löser sig. Jag får ta i lite extra bara, det är någon jag börjat gilla. Att gå in i det som tränarna kallar fas 5. Alltså när man är så jävla slut av träningen att man inte ens kan få luft hur mycket man än försöker dra in i lungorna. Då när man hatar livet.

Kicken efter en sådan träningsrunda är underbar. Man är odödlig, känner sig som den starkaste mannen i världen. Jag har börjat gilla träning vem faen trodde det?

I morgon är jag frisk och jag tar nya tag.

Enhanced by Zemanta

Träffar: 0