I väntan på julens lugn och frid.

Jag har den där inre stressen som är så förbannat jobbig.

En sådan där som gör att hela kroppen brusar, hjärtat rusar och svetten bryter fram i händerna och på ryggen. Ändå får jag inget gjort. Jag lägger mig på soffan och försöker slappna av. Kanske vore det bättre att klä på sig och sedan studsa runt som en flipperkula i rummet.

För jag kan inte fokusera. Tankarna rusar omkring. Snart är det jul, skriker de. DU är anklagad för bedrägeri, skriker de. Jag vill nästan hålla för öronen, så högt ropar tankarna inuti huvudet på mig. Men det skulle ju inte hjälpa, det skulle ju bara kapsla in tankarna än värre. Göra dem större och starkare.

Jag går ut i köket, röker en cigg, dricker lite pulverkaffe, går tillbaka till vardagsrummet, slösurfar. Tittat färdigt på en film. Går ut i köket igen. Inget blir gjort, stressen bara ökar. Det är omöjligt att få något vettigt gjort när det är såhär. Jag kan inte koncentrera mig på något, inte fokusera. Sudd sudd sudd framför ögonen.

Kolsyra i blodet. Jag får vänta lite med att klä på mig. För jag vågar knappt röra mig, blir paralyserad. Livrädd för att trigga igång ångesten. Hela min själ är omgiven av minor och om jag rör mig så epxloderar hela min värld. Sliter sönder den till små fragment av minnen och känslor. Så jag sitter stilla medan svetten rinner nerför ryggen och bröstet.

Det här läget kära vänner, det här är inte kul. Jag har varit här så många gånger tidigare och vet egentligen bara en vettig lösning på det hela, sängen. Ligga, blunda hårt och vänta på att vibrerandet i mig lugnar ner sig. För varje rörelse triggar igång ångesten och när den väl visat sig så är det hopplöst. Då är dagen förstörd, det går inte att skaka av sig skiten. Den hänger sig kvar som ett kladdigt papper i händerna.

Men jag ska gå ut i köket, röka en cigg till. Dricka upp vårt alla sista kaffe och sedan måste dagen, vare sig jag vill eller kan eller inte. För livet väntar inte på mig.

 

Träffar: 1