I väntan på solen

Det är trivsamt att sitta inomhus och fundera en höstdag som den här. Eller vänta nu. Det är ju inte höst. Det är vår. Sägs det. På något sätt så har världen hamnat upp och ner och allt man trodde skulle komma blev något annat. Dagar i solen blev till regntunga skyar och nog känns det som att sommaren aldrig kommer.

Tid för att lyssna till klockan, till att läsa långa böcker om svåra saker, tid till att äta kålsoppa och dricka mustigt rödvin. För några solskenspromenader blir det då fan inte. Så jag brygger lite mer kaffe och slänger upp benen i soffan och vägrar titta åt fönstrens håll. Om man inte låtsas om att det regnar så gör det ju inte det. Enkel logik.

Fast jag undrar lite, för mig själv, lite hemligt sådär, om man inte skulle ta sig i kragen och se saker i vitögat? Inse att det faktiskt är ett eländigt skitväder där ute. Förstå att jag inte kommer drabbas av solsveda som det ser ut nu. Kanske skulle man låtsas att det är en regnig dag i New York och ta på sig promenadskor och ett glatt humör och ge sig ut och dansa i regnet. Promenadskor förresten? Vad fan är det egentligen? Kan man inte gå i vanliga skor?

Nä. Det får bli en kaffe och en cigarett och fortsätta läsa dagens avis. Det är de gamla vanliga nyheterna. I England har de svårt att bestämma sig för vem som ska få bestämma, I USA bestämmer de och här i Sverige har vi bestämt oss för att inte bestämma så mycket som vi gjort. Eller nått.

Så livet rullar på, även när det regnar.

Träffar: 0