I väntans paradis.

2011-10-22

09:26:04


Mitt liv tar ett stort andetag och blåser ut, i väntan på att få sällskap.

Allt står stilla, lite sådär som horisontens asfalt darrar en riktigt varm sommardag. Men ute är det höst. Löv som faller, doften av mylla. Våta trottoarer och vägar. Sommarens höga gräs har lagt sig ner, hukar inför vintern. Den kommer snart. Med mörker och kyla och vit krispig snö. Det är nog rätt ok att det är så. Tror jag.

I allt det mörka kommer jag vara en del av två. Just nu står tiden på paus. Nästan. Jag har städat lägenheten, alla rum skiner och doftar rengöringsmedel och rök. I sovrummet har jag slängt de lakan och örngott jag tänker bädda med på sängen. De ligger korviga och skrynkliga, väntar på att byta plats med de lakan de ligger utslängda på. Dammsugaren har gjort sitt jobb, förutom längst in under sängen. En del kallar det slarv, jag kallar det hemkänsla. 

Missförstå mig inte nu. Jag är tyvärr en pedant. Går och rättar till tavlor som hänger millimetersnett. Hatar kablar som inte ligger på sin rätta plats. Dammar och dammar. Jag mår dåligt om det är stökigt. Förutom i just sovrummet. Där får gärna kläder ligga utslängda, där får gärna tvätten ligga på sängen. Dammtussar tumla på golvet. Inte för mycket, absolut inte för mycket av allt det där. Men lite lagom sådär.

Hon är pedant hon med. Vi kommer nog ägna mycket tid åt att dammsuga redan rena golv. Men det är ok. Jag ser fram mot allt det där.

Hon kommer snart, strax. Åker i en bil hit. Jag väntar och älskar.

Livet blir nog bara bättre och bättre känns det som

3 tankar på “I väntans paradis.”

  1. Jag bara ler! Åker bil, läser och ler!
    Och lyckan! jag är så lycklig!
    Men dig! Du gör mig sån och jag älskar det!
    Du är min underbara och jag är så glad att just Du vill ha mig

  2. Jag själv är en slarver, har alltid vart det. Fast jag lever i hop med en fästmö som är astmatiker så jag måste städa ordentligt. Jag brukar städa sovrummet varje söndag. Jag håller på att skriva en bok om mitt liv och jag vet att jag jämt har harft ett stökigt rum när jag bodde hemma hos mamma och pappa. Rumet såg ut som ett bomnedslag hade skett där inne.

Kommentera gärna, men håll det snyggt och prydligt. Skit åker ner i soptunnan med en gång.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: