I väntans värld.

Det byggs upp och slutligen tränger det ut, som var ur en böld. Bokstäverna och orden och meningarna och den felaktiga grammatiken som är mitt språk. Jag försökte skriva så lite som möjligt. Hålla lite tyst. Ta in andras meningar och ord. Men jag klarar inte det uppdraget. Jag måste kasta ut tankar och funderingar och se om de kan flyga.

En expert på att vänta och att leva.

Jag väntar på en lång kvinna, med sorgsna ögon ibland men som också kan glittra som en stilla sjö i den nedgående sommarsolen. Jag väntar med bultande hjärta. På något sätt hör vi ihop. På något sätt blev vi kära. På något skruvat sätt älskar vi varandras ord. Fast hon är så utom räckhåll för mig än så länge. Ända till på onsdag. Kärleken kanske är min själ, det jag lever för. Min egna himmel. Jag vet inte men det är nog trots allt så.

Under tiden spelar jag musik som kan få mig att lugna de flämtande andetagen. Solen skiner och det är varmt ute. Än är det sommar. Men november kommer och jag orkar inte ens tänka på mörkret men ändå är jag redan rädd för det.

Tiden går och just nu är den min fiende. Den tar så korta långsamma steg, steg i gyttja och vatten upp till höfterna. Den retas med mig, tar all den plats en varm kropp att vakna bredvid borde göra.

Allt gott kommer till den som väntar, så jag gör väl det. Väntar.

 

Dipp.

Träffar: 1

1 tanke på “I väntans värld.”

  1. "I love you more than ever, more than time and more than love

    I love you more than money and more than the stars above

    Love you more than madness, more than waves upon the sea

    Love you more than life itself, you mean that much to me"

Kommentarer är stängda.